Scan for at gå til opskrift
Mandelsmåkager med vanilje, citron - og mønster
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Køletid 1 time t 30 minutter min
- 75 g mandler
- 200 g Kage Hvedemel
- ½ tsk vaniljepulver
- 100 g rørsukker
- 125 g smør
- 2 citroner (økologiske, skallen)
- 1 æggeblomme
Start med at smutte mandlerne. Hak dem meget fint (bedst i en minihakker).Tip: Kog mandlerne op 1-2 minutter, hæld det kogende vand fra, og overhæld med koldt vand. Hæld det fra - så kan du håndtere mandlerne. Riv citronskal fint. Sigt mel og vaniljepulver sammen, tilsæt sukkeret, og smuldr smørret heri.
Saml så dejen med æggeblommen. Læg dejen i en pose (eller pak den ind i cotton wrap), og læg den i køleskabet mindst en halv time – gerne flere dage, hvis det passer bedst.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud, når den er til at arbejde med. Brug en almindelig kagerulle til at rulle dejen ud, så den er ca. 5 mm tyk.
Giv overfladen med et fint drys mel, så dejen ikke hænger i mønsterkagerullen. Du kan også give kagerullen et fint strøg mel med hånden.
Giv så dejen et sidste rul, nu med mønsterkagerullen. Du skal trykke godt til, så mønsteret bliver tydeligt.
Stik småkagerne ud, som du lyster, og læg dem på bagepapir. OBS! Sæt dem nu i fryseren i 15-30 minutter. Så bliver mønsteret tydeligere, når du bager dem.
Rul resten af dejen ud igen, og gentag, til der ikke er mere dej.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft, og stik kagerne ind direkte fra fryseren. Bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne i kanten.