Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Mandelsmåkager med vanilje, citron – og mønster!

Mandelsmåkager med vanilje, citron - og mønster

Antal 40 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Køletid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 75 g mandler
  • 200 g Kage Hvedemel
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 100 g rørsukker
  • 125 g smør
  • 2 citroner (økologiske, skallen)
  • 1 æggeblomme

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at smutte mandlerne. Hak dem meget fint (bedst i en minihakker).
    Tip: Kog mandlerne op 1-2 minutter, hæld det kogende vand fra, og overhæld med koldt vand. Hæld det fra - så kan du håndtere mandlerne.
  • Riv citronskal fint. Sigt mel og vaniljepulver sammen, tilsæt sukkeret, og smuldr smørret heri.
  • Saml så dejen med æggeblommen. Læg dejen i en pose (eller pak den ind i cotton wrap), og læg den i køleskabet mindst en halv time – gerne flere dage, hvis det passer bedst.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud, når den er til at arbejde med. Brug en almindelig kagerulle til at rulle dejen ud, så den er ca. 5 mm tyk.
  • Giv overfladen med et fint drys mel, så dejen ikke hænger i mønsterkagerullen. Du kan også give kagerullen et fint strøg mel med hånden.
  • Giv så dejen et sidste rul, nu med mønsterkagerullen. Du skal trykke godt til, så mønsteret bliver tydeligt.
  • Stik småkagerne ud, som du lyster, og læg dem på bagepapir. OBS! Sæt dem nu i fryseren i 15-30 minutter. Så bliver mønsteret tydeligere, når du bager dem.
  • Rul resten af dejen ud igen, og gentag, til der ikke er mere dej.
  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft, og stik kagerne ind direkte fra fryseren. Bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne i kanten.