Følg med her:
Aftensmad
Er du på udkig efter nem aftensmad, skal den være sund, være fuld af smag eller skal det måske være vegetarisk aftensmad? Så siger jeg ‘tjek’, det har jeg masser af.
Nem risotto med kantareller – eller andre svampe
Stegt rødspætte – paneret rødspætte med panko-rasp
Pandestegt kulmule med kantareller og spinat
Auberginer i ovn med bulgursalat
Nem tomatsuppe – hjemmelavet og intens!
Græskartærte med feta og spinat – vegetarisk madtærte
Karry med aubergine – en knaldgo’ vegetarisk gryderet
Lammeculotte med hvidløg, rosmarin og grønsager i ovnen
Aubergine-svampe-tilbehør til fisk
Langtidsstegt lammekølle, bov og skank
Afrikansk kylling i cremet peanut-tomatsovs
Grøn og gerne vegetarisk aftensmad
For mig er aftensmaden altid – altid! – noget med grønsager. Okay, der var vist en gang eller to for 20 år siden, hvor mine unger blev spist af med pandekager, men jeg elsker grønsager, og hvis de ikke spiller hovedrollen, spiller de i hvert fald en stor birolle.
Så de fleste opskrifter her på bloggen er vegetariske, og det er menuen derhjemme også 5-6 dage om ugen. Derudover finder du opskrifter på fisk, en del retter med kylling og nogle få med lam.
Jeg håber, du finder inspiration til, hvad du vil servere i aften.
Opskrifter med smag af hele verden
Når vi parodierer dansk madkultur, siger vi, den handler om kød, kartofler og sovs. Og det bliver hurtigt lidt fattigt, hvis man tager kødet væk, ikk. Derfor har jeg en kæmpe krydderihylde, der henter smage fra hele verden. Og man behøver altså ikke at have været i Thailand for at elske en rød karry eller i Mexico for at elske chili. Så på den måde kan man tage en jordomrejse hver uge uden at indløse en eneste flybillet.
Jeg elsker smagene af Østen, Mexico, Mellemøsten, Italien – og inspirationen fra alverdens andre lande – og den genfinder du i rigtig mange af mine opskrifter på aftensmad.