Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vegetarisk minestrone er en af mine yndlingssupper. Her får du den med bønner og et skud miso, japanernes trylleeleksir.
Minestrone er en mættende suppe, der smager skønt og intenst af både tomat, basilikum og grønsager. Herhjemme er den en populær aftensmad, men du kan også servere den som forret eller natmad.
Jeg kommer godt med bønner i min minestrone, så du også får protein, der mætter. I mange år har jeg også lavet min minestrone med lidt røget kalkulbacon (og den anvisning kommer nedenfor). Men jeg øver mig i at få umami fra andet end kød – lidt grønnere, jo. En helt vegetarisk minestrone skal jo smage mindst lige så godt som den med bacon, og der kom jeg i tanker om miso. Miso er (kort fortalt) fermenteret soya, og det tilføjer masser af god umami til mange ting. Nu også til min vegetariske minestrone!
Og som prikken over det italienske i: Pesto. Jo bedre pesto, jo bedre smag i suppen. Jeg laver min selv og gemmer den i fryseren i små portioner, så det kun tager et øjeblik, når den skal i suppen. Opskriften på en fænomenal pesto finder du lige her.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg synes, der skal brød til suppe. Helst godt hjemmebagt brød, fx foccacia.
Har du noget rugbrød i skabet, bliver det også fantastisk, når det bliver skåret i stænger og ristet lidt i olivenolie på en pande. Eller du kan riste det til rugbrødscroutoner. Er det allerede skåret i skiver, så rister du bare skiverne og skærer dem over diagonalt, så du får ristede rugbrødstrekanter.
Hvis du er stor tilhænger af minestrone med bacon eller pancetta – så får du lige variationen her:
Du skal bruge 4 skiver røget pancetta eller bacon (eller kalkunbacon). Skær kødet i passende stykker, og lad det simre sammen med grønsagerne til at begynde med. Og fortsæt så ellers bare efter opskriften ovenfor.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)