Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk minestrone
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet 1 time t 20 minutter min
- olivenolie
- 2 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri (eller tilsvarende knoldselleri)
- ½ fennikel
- 1 bundt frisk basilikum
- 7 dl tomatpassata
- 1 liter tomatjuice
- 2 spsk lys miso (fås i helsekosten)
- 3 spsk pesto (gerne hjemmelavet)
- 1 glas rødvin
- 1 squash
- 200 g spinat
- grønsagsfond (eller vand, hvis suppen skal være tyndere)
- 1 dåse hvide bønner (cannelloni eller borlotti)
- 50 g spaghetti (evt.)
- salt og friskkværnet peber
Start med at rense og hakke alle grønsagerne. Jeg kørte noget af courgetten gennem en spiralizer som courgette-spaghetti – skar den i 10 cm lange stykker og kom den i suppen til allersidst. Du kan også bare hakke den i små tern som resten af grønsagerne.Basilikum: hak stilkene fint og hak bladene knap så fint. Varm olien op og tilsæt rødløg, gulerødder, selleri, fennikel, hvidløg og basilikumstilke. Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter. Rør rundt og hold øje med, det ikke bruner.
Tilsæt tomatpassata, tomatjuice, rødvin, miso, pesto og squash, og lad det simre med i 15 minutter mere.
Dræn bønnerne. Rør spinat, bønner og halvdelen af basilikumbladene i, og varm godt igennem. Tilsæt evt. ekstra fond eller vand, så suppen bliver lidt tyndere.
Hvis du vil ha’ spaghetti i, så er det nu: Put den i en pose, og bank den med en kagerulle, til den er brækket i kortere stykker (ikke smulder). Hæld den i gryden, og lad den koge mør. Du kan også bruge andre typer pasta.
Smag til med salt og peber – og hvis du har brugt spiralizer: tilsæt courgette-spaghettien.
Ved servering: Drys de sidste basilikumblade over. Riv parmesanen, og server den ved siden af. Giv godt brød til.