Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk minestrone med miso

Vegetarisk minestrone

Antal 6 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet 1 time 20 minutter

Ingredienser

  • olivenolie
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri (eller tilsvarende knoldselleri)
  • ½ fennikel
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 7 dl tomatpassata
  • 1 liter tomatjuice
  • 2 spsk lys miso (fås i helsekosten)
  • 3 spsk pesto (gerne hjemmelavet)
  • 1 glas rødvin
  • 1 squash
  • 200 g spinat
  • grønsagsfond (eller vand, hvis suppen skal være tyndere)
  • 1 dåse hvide bønner (cannelloni eller borlotti)
  • 50 g spaghetti (evt.)
  • salt og friskkværnet peber
Til servering også:
  • parmesan

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at rense og hakke alle grønsagerne. Jeg kørte noget af courgetten gennem en spiralizer som courgette-spaghetti – skar den i 10 cm lange stykker og kom den i suppen til allersidst. Du kan også bare hakke den i små tern som resten af grønsagerne.
    Basilikum: hak stilkene fint og hak bladene knap så fint.
  • Varm olien op og tilsæt rødløg, gulerødder, selleri, fennikel, hvidløg og basilikumstilke. Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter. Rør rundt og hold øje med, det ikke bruner.
  • Tilsæt tomatpassata, tomatjuice, rødvin, miso, pesto og squash, og lad det simre med i 15 minutter mere.
  • Dræn bønnerne. Rør spinat, bønner og halvdelen af basilikumbladene i, og varm godt igennem. Tilsæt evt. ekstra fond eller vand, så suppen bliver lidt tyndere.
  • Hvis du vil ha’ spaghetti i, så er det nu: Put den i en pose, og bank den med en kagerulle, til den er brækket i kortere stykker (ikke smulder). Hæld den i gryden, og lad den koge mør. Du kan også bruge andre typer pasta.
  • Smag til med salt og peber – og hvis du har brugt spiralizer: tilsæt courgette-spaghettien.
  • Ved servering: Drys de sidste basilikumblade over. Riv parmesanen, og server den ved siden af. Giv godt brød til.