Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

En vegetarisk curry med rødbeder er et farverigt måltid, der smager helt vidunderligt. Spicy på den rigtig varme måde. Med en tyk cremet curry. Og med godt bid fra rødbederne.

Når jeg kalder det en curry og ikke en karry er det fordi, jeg laver den med kokosmælk – ikke som en dansk karry.

En ny variation af vegetarisk curry

Måske har du set, jeg har en vegetarisk curry med blomkål, og den er virkelig et hit herhjemme. Men en dag var der for lidt blomkål i køleskabet – til gengæld havde jeg nogle bagte rødbedetern. Så kom de i curryen, og en ny favorit var født.

Det er sjovt at tænke på, at jeg engang ikke brød mig om rødbeder – sikkert fordi jeg kun havde fået dem syltede, og det var ikke lige noget for mig. Siden har jeg opdaget, hvor mange andre fantastiske retter, man kan lave med rødbeder, og vi er blevet de bedste venner.

Bare de ikke skal syltes ;-)

Lidt ekstra cremet curry med rødbeder

Jeg er blevet fan af at lave en findelt grønsagsblanding i stedet for blot at hakke chili, hvidløg og ingefær. For det første fordi det giver en lidt ekstra cremet curry. For det andet, fordi det er den nemmeste måde at få findelt chili, hvidløg og ingefær. Denne gang bruger jeg squash til at samle basen, og det kan jeg køre i en minihakker, fordi volumen er stor nok.

Hvis du ikke har squash ved hånden, kan du også fx bruge en lille peberfrugt.

Andre opskrifter med rødbeder

Måske nogle af mine andre favoritter med rødbeder også noget for dig?

  • Madmuffins med rødbede – fx til jul?
  • Rødbedebøffer med quinoa og feta
  • En rodfrugtsalat med thai-inspireret dressing.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetarisk curry med rødbeder

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 10 min.

Tilberedning: 30 min.

Du skal først bruge:

  • 1 kg rødbeder (vejet med skræl)

  • 2 løg, gerne rødløg

  • 2+1+1 spsk olivenolie

  • 1/2 squash (ca. 150 g)

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 rød chili uden kerner (eller 1/4 tsk chiliflager) – test hvor stærk den friske er og juster!

  • 15 g frisk ingefær

  • 1 spsk stødt karry

  • 1 spsk stødt garam masala

  • 1 tsk stødt koriander

Du skal også bruge:

  • 1 terning grønsagsbouillon

  • 1 ds flåede tomater

  • 4 spsk tomatkoncentrat, fx fra tube

  • 1 dåse kokosmælk (den fede)

  • 1 dåse butter beans (drænede)

  • 200 g frisk spinat

  • 1/2-1 lime (saften)

  • Evt. salt

  • Evt. et dryp honning

Server med fx:

  • Ris

  • Naan

  • Mango chutney

  • Ristede peanuts

  • En skefuld yoghurt

Sådan gør du:

  1. Vil du ha’ ris til din curry – start med at sætte risene over.

  2. Skræl rødbederne, og skær dem i tern på ca. 1-1,5 cm. Fordel dem på to stykker bagepapir, gør lidt plads til løgene på den ene. Sæt dem i ovnen, og tænd på 200 grader varmluft. De skal have ca. 30 minutter.

  3. Skær rødløg i både. Vend dem i lidt olie, salt og peber, og bred dem ud på det frie stykke bagepapir i ovnen. Lad dem bage med i ca. 25 minutter.

  4. Skær hvidløg i skiver, squash i grove tern. Rens chili og ingefær, og skær dem i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt.

  5. Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede squashblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre i 5-10 minutter.

  6. Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, butter beans og kokosmælk, og varm det igennem.

  7. Når rødbeder og løg er færdige: Vend dem i saucen. Smag til med lime og salt. Du kan også runde retten af med et dryp honning, hvis du synes.

  8. Tilsæt spinaten, og vend rundt, så den lige akkurat falder sammen. Server straks.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad skal du bruge til en curry med rødbeder?

En vegetarisk rødbedecurry kræver ikke særlig avancerede ingredienser:

  • Rødbeder. Det er den ingrediens, der kræver længst tilberedning. Derfor får de en tur i ovnen som det første.
  • Løg. Normalt tilbereder jeg løg i gryde, men nu hvor ovnen er tændt, synes jeg, de bliver ekstra lækre ved at karamellisere lidt i ovnen.
  • Hvidløg, ingefær og chili. Friske karakteristiske ingredienser i en curry.
  • Squash. Ikke så meget for smagen, men godt for konsistensen, når den bliver findelt.
  • Karry, masala og koriander – klassiske indiske krydderier.
  • Tomat, kokosmælk og bouillon, der giver både syre, fylde og cremethed i curry’en.
  • Butter beans. Et skud protein, der mætter. Kan også være kikærter eller andre bønnetyper.
  • Spinat. Giver farve og konsistens.
  • Lime og honning. Ekstra syre og ekstra sødme.

Vegetarisk curry med rødbeder

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Vegetarisk curry med rødbeder og kokosmælk

  1. igen en af dine dejlige opskrifter – vi ændrede lidt:
    havde ikke squash, så en skrællet broccolistok røg med i food processoren. Ingefær og gurkemeje klæder hinanden så fint, så i stedet for karry tilsatte vi gurkemeje – og det var et dejligt måltid

    1. Hej Gitte, herligt at høre! Og godt tip til, hvor man kan bruge en broccolistok. Og faktisk løb jeg også selv tør for karry i forgårs – her valgte jeg en garam masala som erstatning. Så det kan man også … Tak for at skrive :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.