Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk curry med rødbeder og kokosmælk
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 40 minutter min
Du skal først bruge:
- 1 kg rødbeder (købt vægt)
- 2 løg (gerne rødløg)
- 4 spsk olivenolie (delt i 2 + 1 + 1)
- ½ squash (ca. 150 g)
- 2 fed hvidløg
- ½ rød chili (eller 1/4 tsk chiliflager – test hvor stærk den friske er og juster!)
- 15 g frisk ingefær
- 2 tsk stødt karry
- 1 spsk stødt garam masala
- 1 tsk stødt koriander
Du skal også bruge:
- 1 terning bredbladet persille
- 1 dåse flåede tomater
- 4 spsk tomatkoncentrat (fx fra tube)
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- 1 dåse butter beans (drænede)
- ½ lime (saften, smag til)
- salt (evt.)
- honning (evt.)
- 200 g frisk spinat
Server med fx:
- ris
- naan (opskrift)
- mango chutney
- peanuts (ristede, bedst usaltede)
- græsk yoghurt
Vil du ha’ ris til din curry – start med at sætte risene over.
Skræl rødbederne, og skær dem i tern på ca. 1-1,5 cm. Vend dem i 2 spsk olivenolie, og fordel dem på to stykker bagepapir. Gør lidt plads til løgene på den ene. Sæt dem i ovnen, og tænd på 200 grader varmluft. De skal have ca. 30 minutter.
Skær rødløg i både. Vend dem i lidt olie, salt og peber, og bred dem ud på det frie stykke bagepapir i ovnen. Lad dem bage med i ca. 25 minutter.
Skær hvidløg i skiver, squash i grove tern. Rens chili og ingefær, og skær dem i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt.
Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede squashblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre i 5-10 minutter.
Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, butter beans og kokosmælk, og varm det igennem.
Når rødbeder og løg er færdige: Vend dem i saucen. Smag til med lime og salt. Du kan også runde retten af med et dryp honning, hvis du synes.
Tilsæt spinaten, og vend rundt, så den lige akkurat falder sammen. Server straks med det ønskede tilbehør.