Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk curry med rødbeder

Vegetarisk curry med rødbeder og kokosmælk

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

Du skal først bruge:
  • 1 kg rødbeder (købt vægt)
  • 2 løg (gerne rødløg)
  • 4 spsk olivenolie (delt i 2 + 1 + 1)
  • ½ squash (ca. 150 g)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød chili (eller 1/4 tsk chiliflager – test hvor stærk den friske er og juster!)
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 tsk stødt karry
  • 1 spsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
Du skal også bruge:
  • 1 terning bredbladet persille
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 spsk tomatkoncentrat (fx fra tube)
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 dåse butter beans (drænede)
  • ½ lime (saften, smag til)
  • salt (evt.)
  • honning (evt.)
  • 200 g frisk spinat
Server med fx:
  • ris
  • naan (opskrift)
  • mango chutney
  • peanuts (ristede, bedst usaltede)
  • græsk yoghurt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Vil du ha’ ris til din curry – start med at sætte risene over.
  • Skræl rødbederne, og skær dem i tern på ca. 1-1,5 cm. Vend dem i 2 spsk olivenolie, og fordel dem på to stykker bagepapir. Gør lidt plads til løgene på den ene. Sæt dem i ovnen, og tænd på 200 grader varmluft. De skal have ca. 30 minutter.
  • Skær rødløg i både. Vend dem i lidt olie, salt og peber, og bred dem ud på det frie stykke bagepapir i ovnen. Lad dem bage med i ca. 25 minutter.
  • Skær hvidløg i skiver, squash i grove tern. Rens chili og ingefær, og skær dem i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt.
  • Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede squashblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre i 5-10 minutter.
  • Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, butter beans og kokosmælk, og varm det igennem.
  • Når rødbeder og løg er færdige: Vend dem i saucen. Smag til med lime og salt. Du kan også runde retten af med et dryp honning, hvis du synes.
  • Tilsæt spinaten, og vend rundt, så den lige akkurat falder sammen. Server straks med det ønskede tilbehør.