Tomattærte med aubergine er en uimodståelig madtærte, der kombinerer mange af mine livretter i én: Tærte. Tomat. Ost. Aubergine. Hvorfor vælger vi ikke bare den hver gang?
Ok, det skal jeg sige dig: Den er lidt af en tidsrøver.
Tilbered tomater, løg og auberginer først
Når man bruger tomater i tærte, er det vigtigt, de ikke er for våde, for så bliver tærten det også. Derfor giver jeg dem en halv time i ovnen, hvor de nærmest bliver semidried. Løgene kommer ind i samme omgang, så de får den lækre lidt karamelliserede smag.
Auberginen kræver også noget kærlighed, før den kommer i tærten: Når jeg har tid, salter jeg skiverne først. Og under alle omstændigheder skal aubergineskiverne være møre, før de kommer i tærten. Det klarer jeg også i ovnen, men du kan sagtens stege dem på en pande, hvis du foretrækker det.
Så altså – en tomattærte med aubergine er et rigtig søndagsprojekt. Med mindre, du er god til at planlægge …
Tip: Du kan forberede tomattærte med aubergine i god tid
Hvis du er god til at planlægge, kan du sagtens gøre det nemt for dig selv, for du kan gøre det meste klar i forvejen:
- Lad aubergineskiverne trække med salt, og grill dem med olie.
- Bag de halve tomater.
- Ælt dejen, og forbag bunden.
Så kan du samle tærten på 10 minutter og bage den. Klar på under en time.
Du kan også bage tærten helt færdig på forhånd. Så skal den bare varmes et kvarters tid ved 160 grader, før I skal spise.
Og tro mig: Den er umagen værd!
Elsker du madtærter? Så kan du også prøve:
- Rødbedetærte med feta
- Champignontærte med hytteost og parmesan
- Laksetærte med fersk og røget laks
Hvis du foretrækker en mere fedtfattig tærtebund, finder du den lige her.
Uhmm- og så får mine tomater et fed hvidløg og auberginerne et drys chilli
Kære Marianne, faktisk minder den jo lidt om den Paul Holt, vi begge kender. Og hvidløg har da aldrig gjort en tomatret ringere … eller chili, som jeg jo ved, du sværger til ;-) Tak for kommentaren! Kh Bodil
Kan aubergine tærten fryses efter den er færdig bagt og kølet af?
Hej Jeanette
det kan den sagtens. Bare sørg for, den er helt tøet op, inden du varmer den op igen – så kan du varme den i ovnen ved 140 grader (varmluft) i 15-20 minutter. 150 grader i alm. over-undervarme. God fornøjelse! Kh Bodil