Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Tomattærte med aubergine er en uimodståelig madtærte, der kombinerer mange af mine livretter i én: Tærte. Tomat. Ost. Aubergine. Hvorfor vælger vi ikke bare den hver gang?

Ok, det skal jeg sige dig: Den er lidt af en tidsrøver.

Tilbered tomater, løg og auberginer først

Når man bruger tomater i tærte, er det vigtigt, de ikke er for våde, for så bliver tærten det også. Derfor giver jeg dem en halv time i ovnen, hvor de nærmest bliver semidried. Løgene kommer ind i samme omgang, så de får den lækre lidt karamelliserede smag.

Auberginen kræver også noget kærlighed, før den kommer i tærten: Når jeg har tid, salter jeg skiverne først. Og under alle omstændigheder skal aubergineskiverne være møre, før de kommer i tærten. Det klarer jeg også i ovnen, men du kan sagtens stege dem på en pande, hvis du foretrækker det.

Så altså – en tomattærte med aubergine er et rigtig søndagsprojekt. Med mindre, du er god til at planlægge …

Tip: Du kan forberede tomattærte med aubergine i god tid

Hvis du er god til at planlægge, kan du  sagtens gøre det nemt for dig selv, for du kan gøre det meste klar i forvejen:

  • Lad aubergineskiverne trække med salt, og grill dem med olie.
  • Bag de halve tomater.
  • Ælt dejen, og forbag bunden.

Så kan du samle tærten på 10 minutter og bage den. Klar på under en time.

Du kan også bage tærten helt færdig på forhånd. Så skal den bare varmes et kvarters tid ved 160 grader, før I skal spise.

Og tro mig: Den er umagen værd!

GElsker du madtærter? Så kan du også prøve:

Hvis du foretrækker en mere fedtfattig tærtebund, finder du den lige her.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tomattærte med aubergine

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Tilberedning: 40-50 minutter

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 80 g hvedemel

  • 80 g grahamsmel

  • 80 g smør

  • lidt salt (mellem to fingre)

  • et par spsk vand til at samle dejen med

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 auberginer

  • 2 rødløg

  • 350 g tomater (gerne forskellige farver og størrelser)

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 æg

  • 400 g hytteost

  • 1 tsk timian + ekstra til tomaterne

  • 1/2 tsk rosmarin

  • olivenolie

  • salt og friskkværnet peber

  • 100 g revet ost, fx cheddar eller parmesan

Sådan gør du:

  1. Auberginerne først: Skær dem i 1 cm tykke skiver, og pensl dem med olivenolie på begge sider. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og grill dem i ovnen, til de er lysebrune. De skal grilles på begge sider. Når de er færdige – sæt til side.

  2. Gør dejen klar: Hak smørret ud i de tørre ingredienser, og smuldr det, til det ligner revet ost. Tilsæt lidt vand, og saml dejen. Læg den på køl.

  3. Nu tomaterne: Skær de store i skiver og de små i halve. Giv skærefladerne lidt olivenolie, timian, salt og peber. Bred dem ud på en plade med bagepapir med skærefladen opad. Tænd ovnen på 175 grader, og sæt dem ind. Giv dem ca. en halv time.

  4. Løgene: Skær dem i tynde både, og smid dem op i en skål med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Vend dem rundt, og bred også dem ud på en plade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen til tomaterne. De skal have 15-20 minutter v. 175 grader.

  5. Smør en tærteform (helst metal) med smør. Rul dejen ud, og beklæd formen. Prik bunden med en gaffel.

  6. Når løgene har taget lidt farve – tag dem ud, og sæt i stedet tærtebunden ind. Den skal have 15-20 minutter, også ved 175 grader.

  7. Bland æggemassen: Riv osten, og rør den sammen med æggene, hytteosten, 1 tsk timian, 1/2 tsk rosmarin, salt og peber.

  8. Tag tærtebunden ud efter 15-20 minutter, og saml tærten: Fordel halvdelen af æggeblandingen på tærtebunden, læg aubergineskiverne ovenpå. Fordel løgene på aubergineskiverne, og dæk dem med resten af æggeblandingen. Læg nu de halve tomater øverst – start i kanten og arbejd indefter.

  9. Bag tærten ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Lad den hvile mindst et kvarter, inden du skærer den ud.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til tomattærte?

Server en god salat til tærten. Jeg elsker kålsalater, så jeg vil fx foreslå en grønkålssalat med avocado og granatæble eller en spidskålssalat med hakket persille, agurketern og den gode olie-eddikedressing.

Tomattærte med aubergine og hytteost

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Tomattærte med aubergine og hytteost

    1. Kære Marianne, faktisk minder den jo lidt om den Paul Holt, vi begge kender. Og hvidløg har da aldrig gjort en tomatret ringere … eller chili, som jeg jo ved, du sværger til ;-) Tak for kommentaren! Kh Bodil

    1. Hej Jeanette
      det kan den sagtens. Bare sørg for, den er helt tøet op, inden du varmer den op igen – så kan du varme den i ovnen ved 140 grader (varmluft) i 15-20 minutter. 150 grader i alm. over-undervarme. God fornøjelse! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.