Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Er du til pulled chicken, og savner du en variation over temaet? Så kan du glæde dig til en virkelig lækker thai pulled chicken, svøbt i cremet peanutmarinade! Lav en god stor portion – for den er også god i madpakken. Og som et restemåltid, hvis du pludselig bliver lækkersulten, når der skal aftensmad på bordet.

Det tager tid at lave thai pulled chicken.
Men det er nemt :-)

Hvis du har lavet pulled chicken før, ved du, at du skal gå i gang i god tid. Tricket med pulled chicken er, at den skal have rigtig god tid i ovnen – og en rigtig lækker marinade. Så er kyllingen lige til at pille fra hinanden med to gafler, superlækker og klar til, ja, klar til hvad?

Denne gang blev det med en lidt asiatisk inspireret version af vafler, altså ikke søde vafler, men madvafler. Men du kan også sagtens bruge thai pulled chicken i wraps, i sandwich, i burgerbolle – eller til en god salat.

Hvis du er salattypen, vil jeg anbefale denne thai-nudelsalat, der fuld af gode grønsager.

Thai pulled chicken - med asiatisk peanutmarinade

Er du med på thai-vafler til aftensmad?

Det er ikke så sært, at vafler har fået en revival i en ikke-sød aftensmads-variant. For selv når du laver dem uden sukker, er der altså noget ekstra fristende over dem. Fine at servere, og de mætter!

Her har jeg lavet en lidt thai-style vaffel med søde kartofler indeni og sesam udenpå.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Thai pulled chicken

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 3 timer

Til thai pulled chicken skal du bruge:

  • 500 g kyllingfilet

  • Lidt kokosolie eller olivenolie

Til peanutmarinaden skal du bruge:

  • 2 spsk creamy peanutbutter

  • 1 spsk soya

  • 2 spsk vand

  • 1,5 tsk friskrevet ingefær

  • 1 små fed hvidløg

  • 1,5 tsk riseddike (eller hvidvinseddike)

  • 1/2 tsk honning

  • sambal oelek eller frisk rød chili efter smag

Til servering:

  • Pynt med fx frisk koriander, ristede, usaltede peanuts, frisk lime, suger snaps i skrå skiver og tynde skiver rød chili.

Husk også:

  • Sølvpapir og olivenolie

Til thai-style vaflerne skal du bruge:

  • 2 dl mos af søde kartofler (du skal bruge 250 g sød kartoffel)

  • 1 dl mælk

  • 2 æg

  • 2 dl mel – halvdelen kan være blendede havregryn

  • 1 tsk salt

  • evt. rød karrypasta efter smag

  • Til drys: 2 spsk sesamfrø

  • Olivenolie, sesamolie eller kokosolie at stege i (og en bagepensel)

Sådan laver du thai pulled chicken:

  1. Læg et stort stykke sølvpapir i bunden af et fladt, ovnfast fad, der passer til kyllingstykkerne i ét lag. Smør det med olien.

  2. Bred kyllingen ud på sølvpapiret.

  3. Blend alle ingredienserne til marinaden, indtil du har en jævn sauce. Hæld saucen over kyllingen, fordel den godt og luk sølvpapiret tæt til.

  4. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og sæt fadet ind. Giv det 15 minutter. Du kan sætte de rå peanuts ind samtidig. Bred dem ud på en plade, giv dem 15 minutter, og tag dem ud.

  5. Skru ned til 100 grader, og lad kyllingen stå i yderligere 3 timer.

  6. Tag fadet ud, og læg kyllingen over på et fad eller spækbræt. Træk kyllingekødet fra hinanden med to gafler. Vend kødet i saucen.

Sådan laver du thai style vafler:

  1. Pisk ingredienserne til vaflerne godt sammen i en skål.

  2. Tænd vaffeljernet. Vent til det er helt varmt.

  3. Pensl vaffeljernet med olie, drys lidt sesamfrø i bunden og hæld knap en dl vaffeldej op til hver vaffel. Drys også med sesamfrø, inden du lukker vaffeljernet. Steg vaflerne, til de er lysebrune.

Server!

  1. Anret lun thai pulled chicken på vaflerne, og pynt med koriander, peanuts, sugar snaps og rød chili.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om mos af søde kartofler:

Du kan lynhurtigt lave mosen af søde kartofler. Bare skræl kartoflerne, skær dem i tern, ca. 1,5 cm på hver led, og damp dem med lidt vand i en gryde – 10 minutter, så er de møre og nemme at mose. Hæld vandet fra, og mos med enten gaffel eller stavblender.

Tip om varme vafler:

Hvis du ikke svinger vaflerne på tallerkenen med det samme, kan du holde dem varme i ovnen. Du kan også varme dem lidt på din brødrister inden servering.

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Thai pulled chicken – med asiatisk peanutmarinade

  1. Når kyllingen skal i ovnen: “Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og sæt fadet ind. Giv det 15 minutter.”
    Skal kyllingen ind på 0 grader og varme op sammen med ovnen i 15 min eller have 15 minutter, efter ovnen har ramt de 150 grader ?

    1. Hej Anna, tak for dit spørgsmål! Sæt endelig fadet med kyllingen ind i kold ovn (den er nok snarere 20 grader). Og skru ned til 100 grader, når der er gået et kvarter :-) Håber det giver mening! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.