Scan for at gå til opskrift
Thai pulled chicken
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet 3 timer t 20 minutter min
Til thai pulled chicken skal du bruge:
- 500 g kyllingfilet
- lkokosolie
Til peanutmarinaden skal du bruge:
- 2 spsk creamy peanutbutter
- 1 spsk soya
- 2 spsk vand
- 10 g frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1,5 tsk riseddike (eller hvidvinseddike)
- ½ tsk honning
- sambal oelek (eller frisk rød chili efter smag)
Til servering fx
- frisk koriander
- peanuts
- lime
- suger snaps
- rød chili
Til thai-style vaflerne skal du bruge:
- 250 g søde kartofler
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 2 dl mel
- 1 tsk salt
- rød karrypasta (evt. - efter smag)
- 2 spsk sesamfrø (til drys)
- olie (til at stege i)
Læg et stort stykke sølvpapir i bunden af et fladt, ovnfast fad, der passer til kyllingstykkerne i ét lag. Smør det med olien.
Bred kyllingen ud på sølvpapiret.
Blend alle ingredienserne til marinaden, indtil du har en jævn sauce. Hæld saucen over kyllingen, fordel den godt og luk sølvpapiret tæt til.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og sæt fadet ind. Giv det 15 minutter. Du kan sætte de rå peanuts ind samtidig. Bred dem ud på en plade, giv dem 15 minutter, og tag dem ud.
Skru ned til 100 grader, og lad kyllingen stå i yderligere 3 timer.
Imens kan du koge de søde kartofler: Skræl dem, skær dem i tern, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 10 minutter. Dræn vandet fra, og mos dem med en gaffel (eller brug stavblender).
Tag fadet ud, og læg kyllingen over på et fad eller spækbræt. Træk kyllingekødet fra hinanden med to gafler. Vend kødet i saucen.
Sådan laver du thai style vafler:
Pisk sød kartoffelmos, mælk, æg, mel, salt og evt. karrypasta godt sammen i en skål.
Tænd vaffeljernet. Vent til det er helt varmt.
Pensl vaffeljernet med olie, drys lidt sesamfrø i bunden og hæld knap en dl vaffeldej op til hver vaffel. Drys også med sesamfrø, inden du lukker vaffeljernet. Steg vaflerne, til de er lysebrune.
Server!
Anret lun thai pulled chicken på vaflerne, og pynt med koriander, peanuts, sugar snaps og rød chili.