Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Sødligt græskar og salt feta er en himmelsk kombi i denne tærte med græskar, feta og spinat. En nem madtærte til aftensmad.
I Sydafrika fik vi serveret en græskartærte, der var SÅ lækker, at jeg er nødt til at gøre forsøget selv.
Blandingen af det søde græskar og de karamelliserede løg går afsindig godt i spænd med den salte feta – og spinaten. Et nyt hit i kategorien madtærte var født.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du kan sagtens bruge både butternut squash og hokkaidogræskar i tærten – eller andre lignende græskar. Forskellen er bare, at nogle græskar skal skrælles, fx butternut, og det er næppe nødvendigt med hokkaido.
I stedet for græskar kan du også lave tærten med søde kartofler, og de skal bare skures grundigt.
Har du de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert balladen: Blød tærtebund, der ikke rigtig vil op af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Den gør underværker. Jeg ved godt, den ikke kan gå i opvaskemaskinen, men prøv alligevel.
Metalformen er langt bedre til at overføre varmen, så du får den sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, hvilket bare gør det endnu nemmere.
Jeg holder meget af at bruge hytteost i mine tærter. Det indeholder godt med protein, og det giver en mindre mælkeagtig konsistens end fx creme fraiche, synes jeg. Både i en tærte med græskar og feta og i et par af mine andre madtærter fra opskriftsarkivet. Se fx:
Vil du gerne spare lidt på fedtstoffet i tærtedejen, kan du finde en lidt mere fedtfattig grov tærtebund her.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hej,
Tak for en skøn hjemmeside:-). Hvilken størrelse er den aflange tærteform, du bruger til butternut-tærten?
Kh fra Mai.
Hej Mai, tak for din søde besked 🙂 Tærteformen er 11×35 cm – faktisk lidt i underkanten til opskriften. Så nogle gange laver jeg en lillebitte galette af det sidste (søg på galette på bloggen, så kan du se princippet). Kh Bodil
Hej Mutti
Jeg vil prøve denne tærte, men jeg er usikker på, hvordan spinaten skal bruges? På forhånd tak.
Hej Lisbeth, jeg vender bare spinaten i fyldet, inden jeg putter fyldet i tærtebunden. Håber det giver mening ? kh Bodil
Hej Bodil,
Mange tak for denne opskrift.
Tror du at man kan fryse tærten inden man bage den og så bage den om en uge for eksempel?
På forhånd tak.
Anna
Hej Anna – umiddelbart vil jeg ikke tro, det er en god idé at fryse tærten (og friske æg) før bagning. Men du kan sagtens bage den færdig, køle den ned omgående – og så varme den, når den skal spises. Tø tærten helt op, inden du genopvarmer, og varm den så op i 15-20 min ved 150 °C (over-undervarme) eller 135 °C (varmluft). Håber det hjælper 🙂
Kh Bodil