Scan for at gå til opskrift
Tærte med græskar, feta og spinat
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 1 time t 10 minutter min
Til tærtebunden:
- 100 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g smør
- salt (mellem to fingre)
- vand til at samle dejen med
Til tærtefyldet:
- ½ græskar (fx hokkaido eller butternut)
- 2 rødløg
- olivenolie
- ¼ tsk salt
- friskkværnet peber
- 400 g hytteost
- 3 æg
- 150 g feta
- 100 g frisk spinat
- 1 tsk timian
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl løg og butternut (eller skur hokkaido). Skær græskarret i tern og rødløget i både. Vend begge dele i olivenolie, salt og peber. Læg det på bagepapir på en plade og sæt det i ovnen ca. 20 minutter – til det har fået lidt farve, og løgene begynder at karamellisere.
Lav så straks tærtebunden: Smuldr smørret i melet og saml dejen – evt. med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærteformen (helst metal) med olie og læg dejen i fadet. Prik dejen med en gaffel, og sæt den i ovnen. Et kvarters tid. Imens gør du resten af fyldet klar.Tip: I stedet for at smøre formen med olie kan du beklæde den med bagepapir. Slå æggene ud i en skål, smuldr fetaosten i sammen med hytteost, spinat, peber og timian. Vend de ovnbagte løg og græskar i, når de er klar, og hæld det hele over i tærtebunden.
Bag din græskar tærte i ca. 40 minutter ved 180 grader. Den skal blive lysebrun, men ikke mere. Lad den hvile ca. 10 minutter (eller mere) – så samler den sig, inden du skærer den ud.
Lav salat til imens.