Jeg er blevet fan af spinatpandekager med havregryn – sunde, grønne pandekager med spinat og lækkert fyld. Her har jeg lavet dem som en frokostret, men du kan også fint (og hurtigt) lave dem til morgenmad. Eller servere grønne pandekager til aftensmad med det fyld, du synes.
Nemme spinatpandekager med havregryn
Spinatpandekager er i tæt familie med spinatvafler. Måske ikke helt så fancy i faconen, de har dog den lille fordel, at man ikke skal gøre vaffeljernet rent bagefter. Men ellers same-same, superhurtig dej og nemme at lave. Opskriften har jeg tilpasset med en blanding af havregryn og almindeligt mel (eller kikærtemel), så du kan lave tynde pandekager, du nemt kan vende og folde om det fyld, du har lyst til. Du kan godt lave spinatpandekager udelukkende med havregryn, men melet gør dejen nemmere at arbejde med.
Grønne pandekager uden mel – og glutenfri
Lige som mine spinatvafler er spinatpandekagerne glutenfri, dvs. uden mel. Det fungerer aldeles fremragende med havregryn, kikærtemel og her lidt loppefrøskaller til at skabe den ekstra klistrede dej, der er god at vende.
Kan jeg lave spinatpandekager med frossen spinat?
Du kan lave spinatpandekager med frossen spinat lige så vel som frisk spinat. Det praktiske ved frossen spinat er naturligt nok, at det kan du altid have liggende i fryseren – klar til grønne pandekager.
- Frossen spinat: Husk at tø den op først. I en snæver vending kan du gøre det i mikroovnen. Du behøver ikke vride vandet af – bare juster mængden af væske til sidst.
- Frisk spinat: Skyl spinaten først. Hvis du har købt skyllet spinat, klar til brug, skal du ikke selvfølgelig ikke skylle først …
Spinatpandekager med fyld – hvilket fyld?
Det geniale ved spinatpandekager er – ja flere ting, farven for eksempel – men også at du kan variere fyldet i en uendelighed. Jeg nappede de rester, jeg havde i køleskabet, og de var ikke dårlige:
- En helt almindelig ualmindelig god hummus
- Ristede portobellosvampe
- Langtidsbagte tomater
- Tahindressing
- – og frisk persille
Andre forslag til fyld?
Du kan også fylde spinatpandekagerne med alverdens godter og rester fra køleskabet. Altid godt med en form for spread i bunden – og ellers, kombiner som du har lyst!
- Thai hummus, grøn hummus eller min mexi hummus
- Falafel og tahindressing
- Thai pulled chicken med fintsnittet spidskål og syltede rødløg
- En rest chili sin carne (eller con carne) eller dhal
- Kyllingebryst i tynde skiver – med spidskålsalat og fx grøn pesto
- Laksemousse
- Tunmousse med friske spirer
- Masser af friske grønsager, spirer og krydderurter, tyndt skåret
- Avocado med røget eller varmrøget laks