Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Spinatpandekager med hummus og svampe

Jeg er blevet fan af spinatpandekager med havregryn – sunde, grønne pandekager med spinat og lækkert fyld. Her har jeg lavet dem som en frokostret, men du kan også fint (og hurtigt) lave dem til morgenmad. Eller servere grønne pandekager til aftensmad med det fyld, du synes.

Nemme spinatpandekager med havregryn

Spinatpandekager er i tæt familie med spinatvafler. Måske ikke helt så fancy i faconen, de har dog den lille fordel, at man ikke skal gøre vaffeljernet rent bagefter. Men ellers same-same, superhurtig dej og nemme at lave. Opskriften har jeg tilpasset med en blanding af havregryn og almindeligt mel (eller kikærtemel), så du kan lave tynde pandekager, du nemt kan vende og folde om det fyld, du har lyst til. Du kan godt lave spinatpandekager udelukkende med havregryn, men melet gør dejen nemmere at arbejde med.

Grønne pandekager uden mel – og glutenfri

Lige som mine spinatvafler er spinatpandekagerne glutenfri, dvs. uden mel. Det fungerer aldeles fremragende med havregryn, kikærtemel og her lidt loppefrøskaller til at skabe den ekstra klistrede dej, der er god at vende.

Spinatpandekager med hummus og svampe

Kan jeg lave spinatpandekager med frossen spinat?

Du kan lave spinatpandekager med frossen spinat lige så vel som frisk spinat. Det praktiske ved frossen spinat er naturligt nok, at det kan du altid have liggende i fryseren – klar til grønne pandekager.

  • Frossen spinat: Husk at tø den op først. I en snæver vending kan du gøre det i mikroovnen. Du behøver ikke vride vandet af – bare juster mængden af væske til sidst.
  • Frisk spinat: Skyl spinaten først. Hvis du har købt skyllet spinat, klar til brug, skal du ikke selvfølgelig ikke skylle først …

Spinatpandekager med fyld – hvilket fyld?

Det geniale ved spinatpandekager er – ja flere ting, farven for eksempel – men også at du kan variere fyldet i en uendelighed. Jeg nappede de rester, jeg havde i køleskabet, og de var ikke dårlige:

Andre forslag til fyld?

Du kan også fylde spinatpandekagerne med alverdens godter og rester fra køleskabet. Altid godt med en form for spread i bunden – og ellers, kombiner som du har lyst!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Spinatpandekager med havregryn

Aftensmad

Rækker til: ca. 10

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Til spinatpandekagerne skal du bruge:

  • 4 æg

  • 1 spsk loppefrøskaller, fx HUSK

  • 1 dl kikærtemel (eller alm. mel, hvis gluten ikke er et problem)

  • 1 dl fine havregryn

  • 2 håndfulde frisk spinat

  • 2-3 dl vand, mælk eller plantedrik

  • 1/4 tsk salt

  • Olivenolie til stegning

Til fyldet kan du fx bruge:

Sådan laver du pandekagerne:

  1. Lav dejen i en blender, fx med en stavblender. Hæld alle ingredienser op i blenderglasset – dog kun 2 dl væske til en start – og blend til du har en jævn pandekagedej. Tilsæt mere væde, til dejen har en passende konsistens. Vil du have tykke pandekager, skal dejen også være tyk :-) Lad dejen stå ca. 10 minutter – så samler den sig og bliver nemmere at bage med.

  2. Steg pandekagerne i olivenolie ved middelvarme.

  3. Fyld pandekagerne og server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Spinatpandekager kan fryses

Du kan sagtens lave en stor portion og fryser dem ned, du ikke skal bruge. Så er der hurtig mad en anden dag, når resterne i køleskabet lige skal wrappes i en pandekage :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.