Jeg er blevet fan af spinatpandekager. Altså de dage, hvor jeg ikke foretrækker spinatvafler :-)
Spinatpandekagerne har den lille fordel, at man ikke skal gøre vaffeljernet rent bagefter. Men ellers same-same, superhurtig dej og nemme at lave. Opskriften har jeg tilpasset, så du kan lave tynde pandekager, du nemt kan vende og folde om det fyld, du har lyst til. Eller det fyld, du har i køleskabet.
Det geniale ved spinatpandekager er jo, at du kan variere fyldet i en uendelighed. Jeg nappede de rester, jeg havde i køleskabet, og de var ikke dårlige:
- En helt almindelig ualmindelig god hummus
- Ristede portobellosvampe
- Semidried tomater, der havde stået og hygget sig i ovnen forleden sammen med min blommekage. Man kan jo lige så godt fylde ovnen, når den alligevel er i gang.
- Tahindressing
- – og frisk persille
Spinatpandekagerne er uden mel – og glutenfri
Lige som mine spinatvafler er spinatpandekagerne glutenfri, dvs. uden mel. Det fungerer aldeles fremragende med havregryn og her lidt loppefrøskaller til at skabe den ekstra klistrede dej, der er god at vende.
Andre forslag til fyld?
Du kan fylde spinatpandekagerne med alverdens godter og rester fra køleskabet. Altid godt med en form for spread i bunden – og ellers, kombiner som du har lyst!
- Hummus, thai hummus, grøn hummus eller min mexi hummus
- Falafel og tahindressing
- Thai pulled chicken med fintsnittet spidskål og syltede rødløg
- En rest chili sin carne (eller con carne) eller dhal
- Kyllingebryst i tynde skiver – med spidskålsalat og fx peanutdressing eller grøn pesto
- Laksemousse
- Tunmousse med friske spirer
- Masser af friske grønsager og krydderurter, tyndt skåret
- Avocado med røget eller varmrøget laks