En nem linsesuppe med tomater – og gode grøntsager, der giver smag og knas. Så er aftensmaden reddet på en god halv time – og hvis du er heldig, er der også mad til i morgen.
Linsesuppe med grøntsager – en rigtig vintersuppe
Jeg er gammel nok til, at linsesuppe rimer lidt for meget på hængerøv i hønsestrik, så jeg har taget lidt tilløb. Men. Hvis en tomatsuppe skal mætte, skal den ha’ noget protein, og med belugalinser får den samtidig noget bid. Dét kan jeg li’. Du kan også bruger andre (helst faste) linser – fx grønne linser, som du også kan købe tilberedte. Så skal de bare varmes med.
Lidt chili giver varmen. Er du rigtig forkølet, skal du ikke spare på den.
Og nogle ikke-udkogte grøntsager giver noget at tygge på. Derfor lader jeg kun halvdelen af grøntsagerne koge med hele vejen, den anden halvdel hælder jeg i lige før, jeg serverer.
Tilbehør til linsesuppen?
Jeg havde et ikke helt vellykket groft flute liggende i fryseren – lidt for fladt – men fremragende til at flække og varme i brødristeren med en skive cheddar.
Du kan også servere med nogle mere vellykkede flutes, ristet rugbrød, marokkanske pandebrød eller hvad du har i skabet. Eller uden. Linserne gør, at suppen mætter rigtig godt takket være blandt andet protein og kostfibre.
Hvorfor blir’ min udgave helt sovsebrun ?
Smagen fejler ikke noget…
Godt spørgsmål! Den eneste forklaring, jeg kan forestille mig, er linserne. Måske har du brugt et andet mærke end mig – måske er de kogt mere ud? Ellers er det ren mystik! Men da altid noget, at smagen var god :-)
Kh Bodil