Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Nem linsesuppe med tomat og grøntsager

En nem linsesuppe med tomater – og gode grøntsager, der giver smag og knas. Så er aftensmaden reddet på en god halv time – og hvis du er heldig, er der også mad til i morgen.

Linsesuppe med grøntsager – en rigtig vintersuppe

Jeg er gammel nok til, at linsesuppe rimer lidt for meget på hængerøv i hønsestrik, så jeg har taget lidt tilløb. Men. Hvis en tomatsuppe skal mætte, skal den ha’ noget protein, og med belugalinser får den samtidig noget bid. Dét kan jeg li’. Du kan også bruger andre (helst faste) linser – fx grønne linser, som du også kan købe tilberedte. Så skal de bare varmes med.

Lidt chili giver varmen. Er du rigtig forkølet, skal du ikke spare på den.

Og nogle ikke-udkogte grøntsager giver noget at tygge på. Derfor lader jeg kun halvdelen af grøntsagerne koge med hele vejen, den anden halvdel hælder jeg i lige før, jeg serverer.

Tilbehør til linsesuppen?

Jeg havde et ikke helt vellykket groft flute liggende i fryseren – lidt for fladt – men fremragende til at flække og varme i brødristeren med en skive cheddar.

Du kan også servere med nogle mere vellykkede flutes, ristet rugbrød, marokkanske pandebrød eller hvad du har i skabet. Eller uden. Linserne gør, at suppen mætter rigtig godt takket være blandt andet protein og kostfibre.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Linsesuppe med tomater og grønt

Aftensmad

Rækker til: 6

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Du skal bruge:

  • 1 stort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie (ca.)

  • 2 gulerødder

  • 2 stængler bladselleri

  • 1 rød peber

  • 1 rød chili

  • 1 ds/brik hakkede, flåede tomater

  • 1 l tomatjuice

  • 7 dl grønsagsfond (vand og bouillonpulver/terning)

  • 2 dl belugalinser (tørrede)

  • 2 tsk lys miso (jeg brugte Clearspring)

  • 1 tsk tørret rosmarin (eller frisk efter smag)

  • salt og friskkværnet peber

Til servering - fx:

  • Lidt persille

  • En god, grov ostesandwich

Sådan gør du:

  1. Rens løg, hvidløg, bladselleri, rød peber og chili. Skræl gulerødderne.

  2. Hak løg i tern, og pres hvidløget. Varm olien op i en suppegryde, og sauter løg og hvidløg ved mellemvarme. Imens:

  3. Skær gulerødder og bladselleri i helt tynde skiver, gerne på mandolinjern. Skær peberfrugten i tern. Tilsæt halvdelen af grønsagerne til løgblandingen, og lad dem stege med et par minutter.

  4. Hak chilien helt fint, og kom den i gryden (hold evt. lidt tilbage og tjek til sidst, om det sidste skal med). Hæld grønsagsbouillon, tomatjuice og hakkede, flåede tomater i gryden, tilsæt miso og rosmarin, og rør rundt. Skyl linserne, og tilsæt dem også. Lad det hele simre i ca. 25 minutter, til linserne er møre.

    Tip: Hvis du bruger tilberedte linser, skal de bare drænes og tilsættes. Suppen skal så bare koge ca. 10 minutter.

  5. Gør tilbehøret klar imens.

  6. Et par minutter inden servering: Tilsæt de sidste grønsager, og varm godt igennem. Smag til med salt, peber og chili. Servér med lidt persille.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Nem linsesuppe med tomater og grøntsager

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Nem linsesuppe med tomater og grøntsager

  1. Godt spørgsmål! Den eneste forklaring, jeg kan forestille mig, er linserne. Måske har du brugt et andet mærke end mig – måske er de kogt mere ud? Ellers er det ren mystik! Men da altid noget, at smagen var god :-)
    Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.