Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem linsesuppe med tomat og grøntsager

Linsesuppe med tomat og grønt

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (ca.)
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 rød peber
  • 1 rød chili
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 l tomatjuice
  • 7 dl grønsagsfond
  • 1 dåse belugalinser (tilberedte)
  • 2 tsk lys miso (jeg brugte Clearspring)
  • 1 tsk tørret rosmarin (eller frisk efter smag)
  • salt og friskkværnet peber
Til servering fx:
  • Lidt persille
  • En god ostesandwich af grovbrød eller rugbrød

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rens løg, hvidløg, bladselleri, rød peber og chili. Skræl gulerødderne.
  • Hak løg i tern, og pres hvidløget. Varm olien op i en suppegryde, og sauter løg og hvidløg ved mellemvarme. Imens:
  • Skær gulerødder og bladselleri i helt tynde skiver, gerne på mandolinjern. Skær peberfrugten i tern. Tilsæt halvdelen af grønsagerne til løgblandingen, og lad dem stege med et par minutter.
  • Hak chilien helt fint, og kom den i gryden (hold evt. lidt tilbage og tjek til sidst, om det sidste skal med). Hæld grønsagsbouillon, tomatjuice og hakkede, flåede tomater i gryden, tilsæt miso og rosmarin, og rør rundt. Skyl linserne, og tilsæt dem også. Lad det hele simre i ca. 10 minutter, til grønsagerne er møre.
  • Gør tilbehøret klar imens.
  • Et par minutter inden servering: Tilsæt de sidste grønsager, og varm godt igennem. Smag til med salt, peber og chili. Servér med lidt persille.