Scan for at gå til opskrift
Linsesuppe med tomat og grønt
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie (ca.)
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 rød peber
- 1 rød chili
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 1 l tomatjuice
- 7 dl grønsagsfond
- 1 dåse belugalinser (tilberedte)
- 2 tsk lys miso (jeg brugte Clearspring)
- 1 tsk tørret rosmarin (eller frisk efter smag)
- salt og friskkværnet peber
Til servering fx:
- Lidt persille
- En god ostesandwich af grovbrød eller rugbrød
Rens løg, hvidløg, bladselleri, rød peber og chili. Skræl gulerødderne.
Hak løg i tern, og pres hvidløget. Varm olien op i en suppegryde, og sauter løg og hvidløg ved mellemvarme. Imens:
Skær gulerødder og bladselleri i helt tynde skiver, gerne på mandolinjern. Skær peberfrugten i tern. Tilsæt halvdelen af grønsagerne til løgblandingen, og lad dem stege med et par minutter.
Hak chilien helt fint, og kom den i gryden (hold evt. lidt tilbage og tjek til sidst, om det sidste skal med). Hæld grønsagsbouillon, tomatjuice og hakkede, flåede tomater i gryden, tilsæt miso og rosmarin, og rør rundt. Skyl linserne, og tilsæt dem også. Lad det hele simre i ca. 10 minutter, til grønsagerne er møre.
Gør tilbehøret klar imens.
Et par minutter inden servering: Tilsæt de sidste grønsager, og varm godt igennem. Smag til med salt, peber og chili. Servér med lidt persille.