Det er simresæson, og jeg kastede mig over en vegetarisk karry med aubergine. Masser af gode krydderier, friske tomater og kokosmælk. Den minder nok ikke så meget om det, jeg vil kalde en dansker-karry – sådan en á la boller i karry. For jeg vil hellere ha’ min karry i indisk stil med kokosmælk og grønsager.
Du kan sagtens give den flere grønsager, hvis du har lyst. Kig hvad du har i køleskabet – jeg kunne for eksempel tilføje noget blomkål eller broccoli i buketter.
Du kan også skifte kikærter med blandede bønner eller de bønner, du nu har på lager.
Hvor stærk skal din aubergine curry være?
Karry findes i tusindvis af varianter, vegetarisk karry i lidt færre, og karry med aubergine i knap så mange. Men stadig … denne her smager skønt uden at brænde hele huset af. Og hvis du elsker den brændende smag, så bruger du bare mere frisk chili.
Den er nem at lave, og du har mad på bordet på under en time. Husk lige at overveje, hvad du vil have til – du får et par tips nedenfor. Du kan også bare spise den uden tilbehør – den er sådan lidt one-pot-curry-agtig.
Hvis du kan li’ vegetarisk karry, kan du måske også li’:
- Indisk daal med grønsager
- Blomkålscurry
- Vegetarisk tikka masala med aubergine
Og selvfølgelig naan – ikke?
Strålende – supplerede med kogte kartofler
Tak for din kommentar, Michael – den varmer :-) Og ja, heldigvis kan man jo supplere, som man har lyst til. Andre grøntsager kan garanteret også bruges, hvis der er rester i køleskabet. Kh Bodil
Virkelig lækker og meget mættende – og så var den hurtig og let at lave
Tak Birgitte, det er jeg virkelig glad for at høre! Den må jeg hellere lave snart igen :-)
Kh Bodil