Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Det er simresæson, og jeg kastede mig over en vegetarisk karry. Masser af gode krydderier, aubergine, friske tomater og kokosmælk. Den minder nok ikke så meget om det, jeg vil kalde en dansker-karry – sådan en á la boller i karry. For jeg vil hellere ha’ min karry med kokosmælk og grønsager.

Du kan sagtens give den flere grønsager, hvis du har lyst. Kig hvad du har i køleskabet – jeg kunne for eksempel tilføje noget blomkål eller broccoli i buketter.

Du kan også skifte kikærter med blandede bønner eller de bønner, du nu har på lager.

Hvor stærk skal din vegetar-karry være?

Karry findes i tusindvis af varianter, vegetarisk karry i lidt færre, men stadig …  denne her smager skønt uden at brænde hele huset af. Og hvis du elsker den brændende smag, så bruger du bare mere frisk chili.

Den er nem at lave, og du har mad på bordet på under en time. Husk lige at overveje, hvad du vil have til – du får et par tips nedenfor. Du kan også bare spise den uden tilbehør – den er sådan lidt one-pot-karry-agtig.

Gem

Gem

Hvis du kan li’ vegetarisk karry, kan du måske også li’:

One-pot-curry med søde kartofler og smag af Sri Lanka

Indisk daal med grønsager

Vegetarisk tikka masala med aubergine

En knaldgo' vegetarisk karry

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 1 time

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • olivenolie
  • 3 rødløg i tynde skiver
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, hakket eller revet
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 - 1 rød chili (efter smag)
  • 1 tsk std koriander
  • 1 spsk garam masala
  • 5 store tomater i tern
  • 240 g drænede spiseklare kikærter (svarer til 1 dåse)
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • Evt. to store håndfulde friske spinat

Sådan gør du:

  1. Start med auberginen. Skær den i tykke skiver, drys dem med salt, og lad dem ligge i stabler, gerne 1/2 time.

  2. Rist krydderierne i olien et minuts tid, og tilsæt  løgene. Sauter dem ved mellemvarme, til de er klare, ikke brune.

  3. Imens: Skyl aubergineskiverne, dup dem tørre og skær dem i tern. Skær også tomaterne i grove tern. Op i gryden til løgene, ikke for varmt. Det hele må gerne ligge og dampe under låg mindst 10 minutter, mens du vender dem rundt ind imellem.

  4. Tilsæt kokosmælk og kikærter, og lad det simre, til retten er godt gennemvarm. Smag til med salt.

  5. Pynt med lidt frisk koriander, hvis du har …

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om tilbehør:

Prøv med brune ris. Naan. Dampede grønne bønner. Og en god chutney! Eller hvad du har lyst til :-)

Tip om kød

Hvis du gerne vil ha’ kød i din karry, kan du også gøre det. Fx kylling eller lam. Jeg ville nok lige svitse det først (vende det rundt i varm olie i 5 minutter) og så ellers lade hele retten simre noget længere til sidst. 15 minutter til kylling, mindst 30 minutter til lammekød i tern.

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til En knaldgo’ vegetarisk karry med aubergine

    1. Tak for din kommentar, Michael – den varmer :-) Og ja, heldigvis kan man jo supplere, som man har lyst til. Andre grøntsager kan garanteret også bruges, hvis der er rester i køleskabet. Kh Bodil

    1. Tak Birgitte, det er jeg virkelig glad for at høre! Den må jeg hellere lave snart igen :-)
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.