Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk karry med aubergine
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 1 aubergine
- olivenolie
- 3 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- ½ rød chili (eller efter smag)
- 1 spsk stødt garam masala
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 500 g tomater
- 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
- 1 spsk soya
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- salt (evt. )
- spinat (evt. - ca. 2 store håndfulde)
Tilbehør fx
- ris (eller naan)
- mango chutney
- peanuts (ristede, usaltede )
- kokosmel (ristet på panden)
Start med aubergine. Skær den i tykke skiver, og giv dem lidt olie på begge sider. Læg dem under grill i ovnen (ikke helt op under grillen, 2. rille under) – ca. 5 minutter på den ene side og 3 på den anden, til de er møre og gyldne. Skær dem i tern.
Sæt ris over, hvis du ønsker ris til.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og riv eller pres hvidløg. Sauter dem ved mellemvarme, til løgene er klare, ikke brune. Imens: Riv ingefær, og hak chili fint. Tilsæt i gryden sammen med de tørre krydderier, og vend rundt et minuts tid.
Skær tomaterne i grove tern.
Smid tomaterne op i gryden til løgene, ikke for varmt. Lad dem ligge og dampe under låg 5 minutter, mens du vender dem rundt ind imellem. Tilsæt så tomatpure, soya, kokosmælk, kikærter og auberginer, og varm godt igennem. Hvis du vil have spinat i – vend den i til sidst, og server, straks den er faldet sammen. Smag til med salt.
Server. Pynt med lidt frisk koriander, hvis du har …