Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Karry med aubergine - en knaldgo' vegetarisk gryderet

Vegetarisk karry med aubergine

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • olivenolie
  • 3 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • ½ rød chili (eller efter smag)
  • 1 spsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 500 g tomater
  • 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
  • 1 spsk soya
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • salt (evt. )
  • spinat (evt. - ca. 2 store håndfulde)
Tilbehør fx
  • ris (eller naan)
  • mango chutney
  • peanuts (ristede, usaltede )
  • kokosmel (ristet på panden)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med aubergine. Skær den i tykke skiver, og giv dem lidt olie på begge sider. Læg dem under grill i ovnen (ikke helt op under grillen, 2. rille under) – ca. 5 minutter på den ene side og 3 på den anden, til de er møre og gyldne. Skær dem i tern.
  • Sæt ris over, hvis du ønsker ris til.
  • Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og riv eller pres hvidløg. Sauter dem ved mellemvarme, til løgene er klare, ikke brune. Imens: Riv ingefær, og hak chili fint. Tilsæt i gryden sammen med de tørre krydderier, og vend rundt et minuts tid.
  • Skær tomaterne i grove tern.
  • Smid tomaterne op i gryden til løgene, ikke for varmt. Lad dem ligge og dampe under låg 5 minutter, mens du vender dem rundt ind imellem. Tilsæt så tomatpure, soya, kokosmælk, kikærter og auberginer, og varm godt igennem. Hvis du vil have spinat i – vend den i til sidst, og server, straks den er faldet sammen. Smag til med salt.
  • Server. Pynt med lidt frisk koriander, hvis du har …