Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Champignontærte med hytteost og parmesanHvert år omkring Bogforum inviterer vi gode venner på bogsnak, rødvin og forskellige tærter. Og hvert år giver jeg mig selv en udfordring: Prøv bare én ny tærte. Sidste gang blev det en champignontærte med hytteost, rødløg og parmesan, og yes: Der er genvalg til champignontærten næste gang!

Den er også proppet med umami fra både svampe, lidt soya, karamelliserede rødløg og parmesan.

Hemmeligheden bag en god champignontærte med hytteost

Svampe indeholder en masse væde, der ikke bidrager til konsistensen i en tærte. Så det er vigtigt at få dampet væden grundigt af, inden champignonerne kommer i tærten. Det gør jeg på en pande med god varme, så de også ender med at få lidt farve. Smagen bliver koncentreret, og man slipper for en vandet tærte.

Som et ekstra smagstrick giver jeg svampene en sjat soya til allersidst. Det giver lige smagen et ekstra skrald.

Rødløgene vrider og også ekstra smag ud af, inden de kommer i tærten. Dem smider jeg  i ovnen – der er knap så meget væde i dem, så de kan bare stå der og hygge sig, mens jeg forbager tærtebunden. Løgene får en helt anderledes koncentreret og sødlig smag, når de bliver bagt.

Champignontærte med hytteost og parmesanAndre gode madtærter?

Jeg elsker madtærter, og der er et par stykker i arkivet. Nogle af mine favoritter er:

Opskrift på champignontærte med hytteost og parmesan

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 35-40 minutter

Til dejen skal du bruge:

  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 100 g smør
  • lidt salt (mellem to fingre)
  • 1-2 spsk vand

Champignonfyld til tærten:

  • 2 rødløg
  • olivenolie
  • 400 g mørke champignons (eller andre svampe)
  • 1 spsk soya
  • 200 g hytteost (lille bæger)
  • 50 g parmesan
  • 1 stilk rosmarin
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Start med at rense løg og champignons. Skær løgene i tynde både, vend dem i olivenolie, og læg dem på et stykke bagepapir.

  2. Smør en tærteform grundigt med smør. En metalform giver den sprødeste bund.

  3. Tærtebunden: Hak smørret ud i mel og salt. Smuldr smørret, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med vand. Læg den på køl en halv time, hvis du har tid.

  4. Rul dejen ud, og beklæd tærteformen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt tærtebunden ind på én plade, løgene på en anden. Det skal have ca. 20 minutter. Imens:

  5. Skær champignons i skiver, og rist dem i olivenolie, til væden er dampet af, og de tager farve. Tilsæt en spsk soya, og vend rundt, til den er dampet af. Tag panden af varmen.

  6. Riv parmesanen fint, og bland den i en skål med hytteost, æg, salt og peber.

  7. Når rødløgene er begyndt at tage farve, tag dem ud sammen med tærtebunden. Bland nu fyldet – dvs. æggemassen, rosmarin, svampe og rødløg. Bred det ud i tærtebunden og bag den videre i 35-45 minutter. Den skal blive gylden og gennembagt.

  8. Vent 10 minutter med at skære tærten ud. Server fx med en god kålsalat.

Måske også noget for dig?

3 kommentarer til Champignontærte med hytteost og parmesan – mmm!

  1. Hejsa.
    Vil det være helt forkert at blande lidt revne rodfrugter og nødder i og så lidt færre svampe? Jeg vil lave den som en del af en en frokostbuffet til 25 personer.
    Vh. Flemming

    1. Hej Flemming, det tror jeg sagtens, du kan. Rodfrugter er generelt ikke så våde i det, så det burde ikke give problemer. Tværtimod tror jeg, det vil smage ret godt :-) Og nødder. Mmmm. Lad mig høre, hvordan det går. Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.