Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Champignontærte med hytteost og parmesan

Champignontærte med hytteost og parmesan

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 10 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 75 g smør
  • ¼ tsk salt
  • vand (til at samle dejen)
  • ekstra smør til formen
Champignonfyld til tærten:
  • 2 rødløg
  • olivenolie
  • 400 g mørke champignons (eller andre svampe)
  • 1 spsk soya
  • 200 g hytteost (lille bæger)
  • 50 g parmesan
  • 1 stilk rosmarin
  • 3 æg
  • salt og friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at rense løg og champignons. Skær løgene i tynde både, vend dem i olivenolie, og læg dem på et stykke bagepapir.
  • Smør tærteformen grundigt med smør.
  • Tærtebunden: Hak smørret ud i mel og salt. Smuldr smørret, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med vand. Læg den på køl en halv time, hvis du har tid.
  • Rul dejen ud, og beklæd tærteformen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt tærtebunden ind på én plade, løgene på en anden. Det skal have ca. 20 minutter.
  • Fyldet: Skær champignons i skiver, og rist dem i olivenolie, til væden er dampet af, og de tager farve. Tilsæt en spsk soya, og vend rundt, til den er dampet af. Tag panden af varmen.
  • Riv parmesanen fint, og hak rosmarinbladene. Bland dem i en skål med hytteost, æg, salt og peber.
  • Når rødløgene er begyndt at tage farve, tag dem ud sammen med tærtebunden. Bland nu fyldet – dvs. æggemassen, rosmarin, svampe og rødløg. Bred det ud i tærtebunden og bag den videre i ca. 40 minutter. Den skal blive gylden og gennembagt.
  • Vent 10 minutter med at skære tærten ud. Server fx med en god kålsalat.