Scan for at gå til opskrift
Champignontærte med hytteost og parmesan
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet 1 time t 10 minutter min
Til dejen skal du bruge:
- 100 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 75 g smør
- ¼ tsk salt
- vand (til at samle dejen)
- ekstra smør til formen
Champignonfyld til tærten:
- 2 rødløg
- olivenolie
- 400 g mørke champignons (eller andre svampe)
- 1 spsk soya
- 200 g hytteost (lille bæger)
- 50 g parmesan
- 1 stilk rosmarin
- 3 æg
- salt og friskkværnet peber
Start med at rense løg og champignons. Skær løgene i tynde både, vend dem i olivenolie, og læg dem på et stykke bagepapir.
Smør tærteformen grundigt med smør.
Tærtebunden: Hak smørret ud i mel og salt. Smuldr smørret, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med vand. Læg den på køl en halv time, hvis du har tid.
Rul dejen ud, og beklæd tærteformen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt tærtebunden ind på én plade, løgene på en anden. Det skal have ca. 20 minutter.
Fyldet: Skær champignons i skiver, og rist dem i olivenolie, til væden er dampet af, og de tager farve. Tilsæt en spsk soya, og vend rundt, til den er dampet af. Tag panden af varmen.
Riv parmesanen fint, og hak rosmarinbladene. Bland dem i en skål med hytteost, æg, salt og peber.
Når rødløgene er begyndt at tage farve, tag dem ud sammen med tærtebunden. Bland nu fyldet – dvs. æggemassen, rosmarin, svampe og rødløg. Bred det ud i tærtebunden og bag den videre i ca. 40 minutter. Den skal blive gylden og gennembagt.
Vent 10 minutter med at skære tærten ud. Server fx med en god kålsalat.