Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Auberginer i ovn med chermoula

Elsker du en mør aubergine og smagen af Mellemøsten, er aubergine med chermoula lige noget for dig. Inspirationen har jeg fundet hos Ottolenghi, men nok rettet lidt til gennem årene.

Auberginer med chermoula – og lækker bulgursalat

Chermoula er en spicy krydderblanding, du selv kan lave (og lav gerne rigeligt – så har du til næste gang). Hvidløg, chili, koriander, paprika og revet citronskal, alt det gode.

Tilbehøret smager også af Mellemøsten. En bulgursalat med masser af persille og mynte, søde abrikoser og knasende agurk og granatæble. Dertil en skefuld yoghurt eller myntedip, hvis du synes.

Auberginen er faktisk nem at lave, og det meste af tiden passer den sig selv i ovnen. Det giver dig god tid til at lave bulgursalaten ved siden af.

Hvis du udelukkende spiser dette til aftensmad, er der nok til to. Hvis man supplerer med lidt andre lækre sager, rækker det til 4.

Gem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Aubergine med chermoula

Aftensmad

Rækker til: 2

Tilberedning: 45 min.

Du skal bruge:

  • 2 store auberginer eller 3 mindre
  • Fint salt

Til chermoulaen også:

  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 frisk rød chili, fint hakket
  • 2 tsk stdt. spidskommen
  • 2 tsk stdt. koriander
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 spsk frisk revet citronskal
  • 1 dl olivenolie

Til bulgursalaten skal du bruge:

  • 3 dl bulgur
  • 75 g tørrede abrikoser i små tern (eller sultanas lyse rosiner)
  • 1 spsk finthakket frisk mynte
  • 1 håndfuld hakket, bredbladet persille (20-25 g)
  • 1/2 agurk i små tern (ca. 150 g)
  • 1 forårsløg i tynde skiver
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • 1/2 dl ristede, groft hakkede mandler (eller ristede pinjekerner)
  • Evt. granatæblekerner

Tilbehør:

  • 1-2 dl græsk yoghurt

Sådan gør du:

  1. Auberginerne: Skyl dem og halver dem. Skær så dybe snit i skærefladen, så der kommer et ternet mønster – blot undgå at skær igennem skallen. Drys auberginerne med fint salt, også ned i snittene, og lad dem hvile. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

  2. Bulguren: Kog den i 4,5 dl vand ca. 13 minutter.

  3. Chermoulaen: Fjern frøstand fra chilien, riv eller pres hvidløg, og rør den godt sammen.

  4. Bulgursalaten: Hak abrikoserne i små tern. Skyl og hak krydderurterne og forårsløg. Rist mandlerne og hak dem. Når bulguren er kogt, tilsæt abrikostern med det samme, så de ligger i dampen og bliver bløde.

  5. Skyl nu auberginerne og dup dem lidt tørre. Fordel chermoulaen på dem, og sæt auberginerne i ovnen. Der skal de stå i 40-45 minutter, til de er helt møre. Helt møre!

  6. Lad nu bulguren køle af – tag låget af gryden eller bred bulguren ud i et fad. Når den er stuetemperatur, tilsæt krydderurter og de øvrige ingredienser, og smag til med salt. Anret i en skål, og drys med mandlerne (og evt. granatæblekerner) til sidst.

  7. Server auberginerne med bulgursalat og en lille skål græsk yoghurt, evt. smagt til med mynte, lidt hvidløg og salt.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Auberginer i ovn med chermoula

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Auberginer i ovn med chermoula

  1. Kære Bodil. Tusind tak fordi du deler dine lækre opskrifter. Især dine vegetariske retter er populære her i huset. Og når vi serverer en af dem som gæstemad bliver der ALTID spurgt ind til opskriften. Bedste hilsner Karen

    1. Kære Karen, sikke en dejlig kommentar! Det er afgjort også de vegetariske retter, jeg selv spiser oftest – og jeg elsker at lege i det grønne køkken. Så jeg bliver ekstra glad for, de kan bruges!
      Fortsat god fornøjelse på bloggen :-)
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.