Scan for at gå til opskrift
Aubergine med bulgursalat
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 1 time t
- 4 auberginer (store)
- fint salt
Til marinaden:
- 4 fed hvidløg
- 2 rød chili
- 4 tsk stødt spidskommen
- 4 tsk stødt koriander
- 2 tsk sød paprika
- 2 citroner
- 2 dl olivenolie
Til bulgursalaten:
- 5 dl bulgur
- 125 g tørrede abrikoser (eller sultanas lyse rosiner)
- 2 spsk frisk mynte (hakket)
- 1 bundt bredbladet persille (40-50 g)
- 1 agurk
- 2 forårsløg
- 3 spsk citronsaft
- 1 dl olivenolie
- salt
- 30 g mandler (alternativt pinjekerner)
- ½ granatæble (valgfrit)
Tilbehør:
- græsk yoghurt (plantebaseret for vegansk)
Auberginerne: Skyl dem og halver dem. Skær så dybe snit i skærefladen, så der kommer et ternet mønster – blot undgå at skær igennem skallen. Drys auberginerne med fint salt, også ned i snittene, og lad dem hvile ca. 15 minutter.
Bulguren: Kog den i 4,5 dl letsaltet vand ca. 13 minutter.
Marinaden: Fjern frøstand fra chilien, riv eller pres hvidløg, og rør marinaden godt sammen.
Bulgursalaten: Rist mandlerne, og hak dem. Skær abrikoserne og agurk i små tern. Skyl og hak krydderurterne og forårsløg.
Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. Skyl så auberginerne og dup dem lidt tørre. Fordel marinaden på dem, og sæt dem i ovnen. Der skal de stå i 40-45 minutter, til de er helt møre. Helt møre!
Når bulguren er kogt, tilsæt abrikostern med det samme, så de ligger i dampen og bliver bløde.
Lad nu bulguren køle af – tag låget af gryden eller bred bulguren ud i et fad. Når den er stuetemperatur, tilsæt krydderurter, agurk, forårsløg, citron og olie, og smag til med salt. Anret i en skål, og drys med mandlerne (og evt. granatæblekerner) til sidst.
Server auberginerne med bulgursalat og en lille skål græsk yoghurt.