Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Auberginer i ovn med chermoula opskrift

Aubergine med bulgursalat

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

  • 4 auberginer (store)
  • fint salt
Til marinaden:
  • 4 fed hvidløg
  • 2 rød chili
  • 4 tsk stødt spidskommen
  • 4 tsk stødt koriander
  • 2 tsk sød paprika
  • 2 citroner
  • 2 dl olivenolie
Til bulgursalaten:
  • 5 dl bulgur
  • 125 g tørrede abrikoser (eller sultanas lyse rosiner)
  • 2 spsk frisk mynte (hakket)
  • 1 bundt bredbladet persille (40-50 g)
  • 1 agurk
  • 2 forårsløg
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 dl olivenolie
  • salt
  • 30 g mandler (alternativt pinjekerner)
  • ½ granatæble (valgfrit)
Tilbehør:
  • græsk yoghurt (plantebaseret for vegansk)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Auberginerne: Skyl dem og halver dem. Skær så dybe snit i skærefladen, så der kommer et ternet mønster – blot undgå at skær igennem skallen. Drys auberginerne med fint salt, også ned i snittene, og lad dem hvile ca. 15 minutter.
  • Bulguren: Kog den i 4,5 dl letsaltet vand ca. 13 minutter.
  • Marinaden: Fjern frøstand fra chilien, riv eller pres hvidløg, og rør marinaden godt sammen.
  • Bulgursalaten: Rist mandlerne, og hak dem. Skær abrikoserne og agurk i små tern. Skyl og hak krydderurterne og forårsløg.
  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. Skyl så auberginerne og dup dem lidt tørre. Fordel marinaden på dem, og sæt dem i ovnen. Der skal de stå i 40-45 minutter, til de er helt møre. Helt møre!
  • Når bulguren er kogt, tilsæt abrikostern med det samme, så de ligger i dampen og bliver bløde.
  • Lad nu bulguren køle af – tag låget af gryden eller bred bulguren ud i et fad. Når den er stuetemperatur, tilsæt krydderurter, agurk, forårsløg, citron og olie, og smag til med salt. Anret i en skål, og drys med mandlerne (og evt. granatæblekerner) til sidst.
  • Server auberginerne med bulgursalat og en lille skål græsk yoghurt.