Hjemmelavet knækbrød med kerner og røde linser

Et hjemmelavet sprødt knækbrød med røde linser og masser af frø og kerner. Det går fantastisk som en nogenlunde sund snack, en ostemad, en lækker dip eller bare som det er.

Hjemmelavet knækbrød med kerner

Disse knækbrød er noget for dig, hvis du gerne vil have knækbrød, der også indeholder lidt ekstra protein. Det får de fra både kerner og linser.

Jeg har brugt havregryn, rugmel og lidt loppefrøskaller (fx HUSK) til at samle dejen. Hvis du ikke har loppefrøskaller, kan du udelade dem – men de gode til at klistre dejen sammen og give et godt skud fibre.

Knækbrød med kerner og røde linser

Hjemmelavet knækbrød med kerner og røde linser

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Linser i blød 1 time
Samlet 1 time 45 minutter
Giv de første stjerner!
Knækbrød med kerner og linser er en knasende sprød snack, der både mætter og nærer. Perfekt til ulvetimen, til dip eller ost.
Antal: 40 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 dl røde linser (tørrede)
  • 1 dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl chiafrø
  • 1 dl havregryn (finvalsede, evt. glutenfri)
  • 1 dl rugmel
  • 2 spsk loppefrøskaller (fx HUSK)
  • ½ tsk salt
  • 2 dl kogende vand
  • ½ dl olie (fx olivenolie eller rapsolie)
  • krydderier (evt.)
  • flagesalt

Sådan gør du: 

  • Sæt de røde linser i blød i rigeligt vand i mindst 1 time – eller en hel dag eller nat, hvis det passer bedre.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Bland alle de tørre ingredienser grundigt. Tilsæt evt. krydderier – du kan bruge alt fra kardemomme og kanel til rosmarin, spidskommen, chili osv.
  • Si så vandet fra linserne, og kasser det. Bland linser, vand og olie i dejen og sørg for, alt bliver godt fordelt.
  • Del dejen i to lige store klumper. Rul dejen helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Rul forsigtigt, så dejen ikke skrider fra hinanden, og skub kanterne lidt sammen til sidst (jeg bruger en lang lineal til det). Drys evt. med flagesalt.
  • Du kan skære den i passende stykker, med en pizzaskærer – eller tryk med kanten af den lange lineal. Du kan også bare knække knækbrødet efter bagning.
  • Bag knækbrødet i ca. 35 minutter – eller lidt mere. Hold øje, når det nærmer sig. Det skal blive gyldent og sprødt.
  • Køl af og nyd!

Muttis tips

Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvordan fungerer røde linser i knækbrød?

Modsat de fleste andre typer linser og bønner er røde linser faktisk nemme at bage med i knækbrød. De skal bare stå i blød en times tid. Så bliver de ultrasprøde, lidt som poppede ris, når de bliver bagt. Og så mætter de lidt ekstra og stabiliserer blodsukkeret, takket være protein og fibre i skøn forening.

Bag dit knækbrød længe – ved lav temperatur

Hvis du gerne vil bage knækbrødet som én stor plade, skal du bage ved lav temperatur. Ellers bliver det brunt i kanten og blødt i midten.

Når jeg bager mine andre knækbrød, som jeg skærer op, bager jeg kortere tid ved højere temperatur, fordi jeg kan tage knækbrødene ud, efterhånden som de bliver lige tilpas. Men her bager jeg ved 150 grader, så det hele bliver sprødt – selvom det tager lidt længere tid.

Du kan selvfølgelig også skære dette knækbrød op inden bagning – det forklarer jeg i opskriften.

Knækbrød uden mel - med røde linser
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: