Jordbærsalat med hyldeblomst-dressing

Jordbærsalat er den perfekte sommersalat - fyldt med høsten af jordbær, asparges og ærter. Her får du den med en skøn hyldeblomstdressing.

.

Salat med jordbær – perfekt til sommermaden

Jordbærsalaten er allerbedst i juni og lidt ind i juli, hvor der både er danske jordbær, asparges og ærter. Men du kan selvfølgelig også strække sæsonen lidt og bruge udenlandske råvarer – især slipper de danske asparges hurtigt op.

Og så er der ellers salat til alle sommerens retter – fra grillmad til tærter, fiskeretter og meget andet.

Dressing til jordbærsalat

Til langt de fleste salater bruger jeg min olie-eddikedressing, men jeg synes, den er for kraftig til jordbærrene, så i stedet har jeg lavet en hyldeblomstdressing. Den er sød og mild og giver salaten en helt vidunderlig sommersmag.

Og den er også god til en vandmelonsalat, hvis du skulle få lyst til det.

Jordbærsalat med hyldeblomstdressing

Jordbærsalat med hyldeblomstdressing

Forb. tid 25 minutter
Giv de første stjerner!
En helt igennem vidunderlig sommersalat, hvor du får hele den tidlige sommers høst på din tallerken. Jordbær, ærter, asparges, spidskål – og hyldeblomst!

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til salaten skal du bruge:

  • 50 g mandler
  • 200 g grønne asparges
  • 300 g spidskål
  • 50 g rucola
  • 200 g friske jordbær
  • 50 g ærter (bælgede)
  • Evt. lidt friske hyldeblomster til pynt

Til hyldeblomstdressingen skal du bruge (til mere end én gang):

  • 1 dl hyldeblomstdrik (koncentreret (købt eller hjemmelavet))
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 dl hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
  • 1 dl olie (fx mild olivenolie)
  • ¼ tsk salt

Sådan gør du: 

  • Rist mandlerne i ovnen ved 140 grader varmluft i ca. 25 minutter. (Hvorfor ikke på pande? Læs her)
  • Knæk bunden af dine asparges, og snit dem i skrå stykker på 3-4 cm. Giv dem et hurtigt opkog i let saltet vand. Ét minut! Hæld det kogende vand fra, hæld koldt vand over, og dræn det fra også.
  • Ryst dressingen sammen i en beholder med låg.
  • Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Bland den med rucola, og bred det ud på et fad.
  • Fordel asparges over.
  • Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarte. Fordel dem over salaten, og top så op med ærter.
  • Hæld dressingen over, og drys med hakkede, ristede mandler. Og hyldeblomster, hvis du har. Server!

Muttis tips

Hvis du rister mandler i ovnen, kan du lige overveje, om du vil riste en større portion – eller måske også riste andre nødder i samme omgang. Så er de klar til andre salater eller måske kager med ristede nødder og mandler.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Andre sommersalater

Sommeren inspirerer til masser af smagfulde, læskende, friske salater. Du kan for eksempel også prøve:

Grønkålssalat med feta og vandmelon
Så gik der sommer i grønkålssalaten! En grønkålsversion af den populære salat med vandmelon og feta – så den mætter lidt mere og stadig smager skønt.
Gå til opskrift
Grønkålssalat med vandmelon
Simpel grøn salat
Her får du den grønne salat, du kan bruge til næsten alt – sprød, enkel og med den bedste olie-eddikedressing, jeg kender. Altid et hit.
Gå til opskrift
Simpel grøn salat med vinaigrette og ekstra parmesan
Spidskålssalat med hindbær, feta og hindbærdressing
Hvis du har friske hindbær, får du fuld fornøjelse af dem i en hindbærsalat. De passer rigtig godt sammen med salt feta – og en hjemmelavet hindbærdressing, selvfølgelig!
Gå til opskrift
Spidskålssalat med hindbær - sommerens bedste salat

Jordbærsalat, der mætter lidt ekstra

Du kan sagtens give jordbærsalaten lidt ekstra fylde. Prøv med fx:

  • Kogt quinoa. Tilsæt et par dl tilberedt quinoa – det passer rigtig godt til salaten. Du kan også bruge kogte kerner, fx speltkerner, bygkerner eller hvedekerner.
  • Halloumi. 200 g halloumi (eller grillost) giver ekstra mæthed, og det salte går supergodt i spænd med de søde jordbær og hyldeblomsten. Steg halloumi på panden eller på grillen.
  • Edamamebønner. Bare optøet fra frost.
  • Eller giv salaten lidt smuldret feta på toppen. Det er nemt og hurtigt, og hvis du elsker feta …

Sådan kan du variere salaten

Med udgangspunkt i hyldeblomstdressingen kan du sagtens skifte lidt ud i ingredienserne. Prøv fx:

  • Skift halvdelen af spidskålen til grønkål.
  • Suppler jordbær med vandmelon
  • Tilsæt smuldret feta
  • Skift mandler til pinjekerner
  • Tilsæt tynde ringe af salatløg
Jordbærsalat med hyldeblomstdressing
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: