Til hyldeblomstdressingen skal du bruge (til mere end én gang):
1dlhyldeblomstdrik(koncentreret (købt eller hjemmelavet))
1tskdijonsennep
1dlhvidvinseddike(eller æblecidereddike)
1dlolie(fx mild olivenolie)
¼tsksalt
Kokkens noter
Hvis du rister mandler i ovnen, kan du lige overveje, om du vil riste en større portion - eller måske også riste andre nødder i samme omgang. Så er de klar til andre salater eller måske kager med ristede nødder og mandler.
Rist mandlerne i ovnen ved 140 grader varmluft i ca. 25 minutter. (Hvorfor ikke på pande? Læs her)
Knæk bunden af dine asparges, og snit dem i skrå stykker på 3-4 cm. Giv dem et hurtigt opkog i let saltet vand. Ét minut! Hæld det kogende vand fra, hæld koldt vand over, og dræn det fra også.
Ryst dressingen sammen i en beholder med låg.
Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Bland den med rucola, og bred det ud på et fad.
Fordel asparges over.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarte. Fordel dem over salaten, og top så op med ærter.
Hæld dressingen over, og drys med hakkede, ristede mandler. Og hyldeblomster, hvis du har. Server!