Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En hurtig og smagfuld hokkaidosuppe med kokosmælk, friskpresset appelsinsaft og et strejf af chili og ingefær. Perfekt til efterår og vinter.
Jeg elsker suppe, og jeg elsker suppe, der både er nem og som virkelig smager af noget. Det er lige den slags suppe, du får her. Sådan en, man kan lave på en halv time, når man kommer hjem sidst på dagen og egentlig ikke gider lave mad … Eller som man kan give sine gæster til forret (og her skal du ikke gå ned på topping – se længere nede).
Hokkaidosuppe er en super cremet og lækker suppe – både fordi græskarret koger godt ud og nemt kan blendes glat. Og fordi suppen får en dåse kokosmælk, der gør lidt det samme som fløde i en flødesauce. Behøver jeg at sige mere?
Heldigvis er hokkaidosuppe både overraskende nem og hurtig at lave. Du skal bare koge hokkaido og de øvrige grønsager møre – det tager et kvarter. Gi’ suppen kokosmælk (den fede, ja da). Blende. Smage til med krydderier – voilá.
Topping kan du enten riste, mens suppen koger – eller måske finde i skabet.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg synes, en græskarsuppe godt kan blive lidt fad (karakterløs) i smagen, og derfor har jeg tilføjet ikke bare ingefær og chili – men også appelsinsaft og lidt lime. Det giver en skøn syre uden at tage magten fra hokkaidoen. En af mine meget smagsdygtige gæster sad længe og funderede over, hvad det var, der gav suppen lidt kant, og det var ikke på grund af chili eller ingefær. Han kunne ikke gætte appelsinsaften, men det var den, han blev begejstret for.
Så hvis du også godt kan lide det friske, stærke og lidt syrlige, skal du ikke spare på hverken appelsin eller ingefær. Ha’ lidt ekstra i baghånden (jeg kan såmænd finde på at hælde appelsinjuice i direkte fra en karton).
Topping til græskarsuppen er nærmest en disciplin i sig selv. Men se, hvad du har på lager. Her får du lidt inspiration at gå efter:
Så tjek fx også:
Dukkah er en krydret, ristet nøddeblanding med sesam, og du kan variere den ret frit. Jeg tog:
Tilberedningen er enkel:
Kan jeg lave hokkaidosuppe uden kokosmælk?
Ja, sagtens. Hvis du ikke er til kokosmælk, kan du bruge fløde eller plantefløde i stedet – eller helt undlade det og bare tilsætte lidt ekstra bouillon og evt. en klat smør eller olivenolie for rundhed. Men jeg vil sige: Kokosmælk gør noget særligt i en hokkaidosuppe. Den giver både fylde og lidt sødme, der balancerer græskarret og krydderierne.
Kan man bruge andet end hokkaido?
Du kan – men så er det jo ikke en hokkaido suppe, vel? 😉 Men butternut squash fungerer også glimrende, hvis du foretrækker det. Smagen er lidt mildere, men konsistensen bliver lige så cremet. Husk, at butternut squash skal skrælles!
Hvordan gør jeg suppen mere spicy?
Mere chili! Og måske lidt friskrevet ingefær oveni. Du kan også tilføje et nip cayennepeber, sambal oelek eller sriracha. Jeg plejer at smage mig frem – men husk, at det er nemmere at tilsætte mere ved bordet end at tage det op igen, hvis ikke alle er lige vilde med chili og heat!
Kan suppen fryses?
Yes. Hokkaidosuppe med kokosmælk er frysevenlig – men vent med topping og lime, til du serverer. Suppen kan holde sig ca. 3 måneder ved -18 grader (dybfryser).
Er hokkaidosuppe sund?
Den er i hvert fald fuld af grønt! Hokkaido græskar er kaloriefattigt og fyldt med vitaminer, især A-vitamin og kalium. Og når du så smider gulerødder, ingefær og appelsin i – og måske topper med ristede kikærter – så bliver det en ganske god og nærende aftensmad.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hej Muttionline
Suppen var meget populær – fantastisk flot farve, og dem, der ikke havde mistet smagssansen pga Corona sagde også, den smagte rigtig godt.
Hej Ilse, tusind tak for din kommentar. Jeg krydser fingre for, at alle snart har smagen tilbage. Og ellers må man jo kaste sig hæmningsløst ud i krydderierne så længe 😉 Kh Bodil
Jeg vender altid tilbage til din opskrift. Min gæster roser også smagen selvom de har deres egen favorit. TAK for gode opskrifter i det hele taget.
Hej Elisabeth, tak for din søde kommentar! Det gør mig glad at høre – og minder mig om, at den er lige hvad jeg trænger til i dag 🙂 Tak for at læse med på bloggen, altid! Kh Bodil
Ustyrlig lækker hokkaidosuppe. Så bliver det ikke bedre 👍 Tak for dejlig opskrift.
Hej Lene,
ustyrlig sød kommentar. Tak! Det er sandelig også sæson for hokkaidosuppe.
kh Bodil