Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili

Hokkaidosuppe med kokosmælk, ingefær, appelsin og chili

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 1 hokkaidogræskar (ca. 1200 g renset vægt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 kartofler (ca. 200 g skrællet vægt)
  • 2 gulerødder (ca. 200 g skrællet vægt)
  • 7,5 dl grøntsagsbouillon
  • ½ rød chili (evt. mere)
  • 15 g frisk ingefær (evt. mere)
  • 3 appelsiner (alternativt flere klementiner)
  • ½ spidskommen (evt. mere)
  • 2 dl kokosmælk (kan udelades)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lime (saften, smag til)
  • 1 tsk honning (valgfrit)
Til servering fx:

Kokkens noter

Se forslag til toppings nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Find alle ingredienserne frem – sammen med en god køkkenkniv
  • Skrub hokkaidoen under rindende vand. Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i grove stykker.
  • Varm olivenolie op i en gryde og steg hokkaidostykkerne ved lav varme.
  • Imens: Skræl løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Skær grønsagerne i ret tynde skiver. Udkern chili, og skær i mindre stykker.
  • Tilsæt løg, hvidløg, kartofler, gulerødder og chili i gryden, og hæld grønsagsbouillon på, så det dækker halvt over grøntsagerne. Læg låg på og kog i 12 minutter eller til alt er mørt.
  • Imens: Riv ingefæren fint og pres saften af appelsiner.
  • Blend suppen med stavblender og spæd til med vand, hvis den er for tyk. Tilsæt appelsinsaft, ingefær og spidskommen. Til sidst kokosmælk, hvis du vil – og lad suppen koge igennem.
  • Smag til med salt, peber, limesaft og evt. lidt honning.
  • Server med ønsket topping og tilbehør.