Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Rugbrødscroutoner er en nem måde at få ekstra knas og mæthed, når du laver suppe. Og de er en genial anvendelse af dit tørre rugbrød. Du kan lave dem med skiveskåret rugbrød, men jeg foretrækker at købe mit rugbrød helt og skære tykke skiver til rugbrødscroutoner.

Jeg foreslår, at du krydrer med hvidløg, men du kan sagtens bruge alle mulige andre krydderier – som tørrede krydderurter, paprika eller spidskommen. Frit slag – eventuelt lad dig inspirere af, hvad du serverer croutonerne sammen med.

Brug croutonerne i suppe eller salat

Jeg lavede mine rugbrødscroutoner til en suppe, og jeg synes, de egner sig godt til mange af efterårets smagfulde supper. Prøv dem fx til:

Hvis du laver en cæsarsalat eller noget i den dur, kan du også udskifte hvedebrødscroutonerne med rugbrødscroutoner. Med rugbrød mætter croutonerne lidt mere, og i min verden er de en kende sundere. Men altså – vendt i olie, så ikke spor fedtfattige!

Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Hvor længe kan rugbrødscroutoner holde sig?

Rugbrødscroutonerne er bedst, når de er friske, for de er ikke tørret helt igennem. Altså: De er sprøde udenpå og stadig seje og bløde indeni. Når de har stået nogle timer, vil de blive blødere også udenpå. Men hvis du har en rest, kan den hurtigt blive sprød igen – bare giv dem ca. 5 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Så knaser de igen.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Aftensmad, Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 15-20 minutter

Du skal bruge:

  • 4 tykke skiver rugbrød

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 tsk flagesalt

  • Evt. 1 fed hvidløg

  • Evt. andre krydderier efter smag

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader med varmluft.

  2. Skær rugbrødsskiverne i tern på 1×1 cm. Vend dem i olie, salt og evt. krydderier. Bred dem ud på bagepapir.

  3. Giv rugbrødscroutonerne 15-20 minutter i ovnen, til de tager lidt farve. De bliver først helt sprøde, når de køler af.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.