Hjemmelavet mysli uden sukker

Er du med på en sukkerfri morgenmad? Men elsker du yoghurt med mysli? Så lav din egen hjemmelavede mysli med forskellige gryn og flager. Og med ekstra protein i form af nødder og kerner.
Brug myslien sammen med en god, fed yoghurt, lidt frisk frugt og måske nøddesmør.

Mæt uden cravings frem til frokost

For mig handler morgenmaden om, at jeg har brug for en stabil energi frem til frokost. Og her er en sød morgenmad bare ikke særlig nyttig. Frugt, brød, havregryn, sukker og søde morgenmadsprodukter sender desværre alle blodsukkeret på en rutchebanetur fra morgenstunden. Resultat: Jeg er råsulten to timer efter morgenmaden. Øv.

Så hvad gør du, hvis du nu elsker morgenmad med mysli?

  • Du klæder den godt på med fedtstoffer. (Altså yoghurt med en god fedtprocent, ikke skyr, sorry).
  • Du undlader en sødet mysli (alle typer sukker gør det samme – om det er honning, sukker, sirup, banan, dadler eller noget helt fjerde. Kun stevia undtaget).
  • Du giver den gas med proteiner (yoghurt er godt. Frø, kerner, nødder og nøddesmør er endnu bedre, og du kan selvfølgelig vælge lidt af det hele).
  • Og kan du ikke undvære den søde smag, supplerer du med lidt frisk, hel frugt, som også kommer med fibre.

Det er min morgenmad, når det skal gå hurtigt. Og tro mig, det giver ro i hele kroppen og klare tanker i timevis. Nul sukker, nul cravings.

Hjemmelavet mysli uden sukker

Sukkerfri mysli til din morgenmad

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
Sukkerfri mysli, der giver dig masser af gryn, flager, kerner, frø og nødder fra morgenstunden. Perfekt til dig, der gerne vil undgå sukker til morgen – men elsker knasende mysli.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Du skal bruge:

Prøv evt. også:

Sådan gør du: 

  • Hak nødder og mandler groft.
  • Bland alle ingredienser godt i en stor skål.
    Tip: Hvis du bruger smør eller kokosolie, skal du smelte det først.
  • Bred blandingen ud på to bageplader. Sæt dem i ovnen, og tænd på 150 grader. Sæt uret på 10 minutter. Vend rundt i myslien, og sæt uret igen på 5 minutter (måske mere, det kan du vurdere, når du vender rundt). Det hele skal være gyldent, inden du tager pladerne ud.
  • Lad müslien køle af.

Muttis tips

Opbevar myslien i tætsluttende beholder, fx patentglas eller en condibøtte.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Start dagen med en yoghurt, der mætter

Husk – hvis du skal blive mæt, skal du bruge en yoghurt med en ordentlig fedtprocent. Selv blander jeg en 1 dl 2 % græsk yoghurt med lidt mindre 10 % græsk yoghurt, så jeg lander omkring 5 %. Og nej, det er jeg ikke blevet tykkere af, simpelthen fordi det mætter ordentligt. Formiddagens snack er sløjfet, og min energi er stabil frem til frokost. Det føles så godt.

Olivenolie i mysli? Ja! Prøv!

Jeg har længe lavet min mysli med smør (jeg elsker smagen af smør), men så kom jeg til at høre en podcast om alle velsignelserne ved olivenolie. Og en opfordring til at skifte smør til olivenolie alle de steder, det kan give mening.

Først tænkte jeg: Det er ikke i min morgenmysli.

Men så tænkte jeg alligevel: Jeg prøver.

Og will you believe it, det smager godt! Rigtig godt. Ikke sådan ‘olivenolie-agtigt’, bare godt.

Det, der er med olivenolie, er bl.a., at olien er propfuld af polyfenoler. Polyfenoler er planternes naturlige forsvar mod fx vind og vejr, skadedyr og sygdomme, og meget kort fortalt stimulerer de vores mave-mikrober (mikrobiomet). Effekten er markant, fx færre livsstilssygdomme. Lyt eller læs her.

Husk at bruge en extra virgin olivenolie. Det gør en ret stor forskel. Og økologisk, hvis du kan betale det. Endnu bedre.

Og spørgsmålet: Overlever alle polyfenol-fordelene, når man varmer olivenolien op? Nej, det gør de ikke allesammen. Men mindst halvdelen, når du holder olien under 180 grader. Og halvdelen er stadig meget bedre end alternativerne (andre fedtstoffer).

Hjemmelavet mysli uden sukker

Skal din morgenmad lige ha’ en ekstra upgrade, kan du supplere med fx:

  • En håndfuld friske bær
  • 1/2 banan
  • Lidt nøddesmør efter lyst – mandelsmør, peanutbutter, cashewsmør, hasselnøddesmør, alt er godt.
Hjemmelavet mysli uden sukker

Kan du lave myslien med andre nødder, flager, kerner og frø?

Jeg har brugt 12 forskellige gryn, kerner osv. i min mysli, og det gør jeg for at give mit mikrobiom en god start på dagen. Men du kan sagtens lave myslien med færre eller nogle andre, hvis du har det. Jeg har delt opskriften op i forskellige kategorier – nødder, havregryn, flager, kerner og frø – og hvis du nogenlunde holder dig til dem, skal det nok blive godt.

Hjemmelavet mysli uden sukker

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: