
Har du et blommetræ, eller er du faldet over danske blommer nu, hvor det er sæson? Så er det her den nemme kage med blommer. Den er både saftig indeni, sprød udenpå og fuld af aromatisk blommesmag. Blommekage, når det er bedst.
Jeg er så heldig, at min søster har blommer i sin have – og masser af dem – så jeg kom hjem med en god stor pose. De blev udstenet, bagt til blommekage og – nu ligger de rigtig godt i min mave. En liiille smule tungt, men sådan er det vel med en god kage :-)
Du kan bruge friske eller frosne blommer til blommekagen
Blommekagen er en rigtig efterårsklassiker, men har du blommer i fryseren, kommer der også en fremragende blommekage ud af dem. Derfor har jeg jeg også straks pakket nogle poser til vinterens kagesult.
Når blommerne tør op fra fryseren, vil de afgive noget væde, og det skal du ikke smide ud. For der er rigtig meget smag i blommesaften. Jeg plejer at fordele den lidt: Noget af saften blander jeg i dejen til sidst, og noget fordeler jeg sammen med blommerne, når jeg lægger kagen sammen.
Bag gerne kagen i god tid
En god, fugtig blommekage kan sagtens bages dagen i forvejen. Bare opbevar den lufttæt og gerne køligt. Hvis du sætter den i køleskabet, er det en god idé at tage den ud en times tid før servering, så den ikke er for kold. Tag den ud af køleskabet en time før servering, så den ikke er køleskabskold.
Kage med blommer til dessert – eller til kaffen
Brug blommekagen som dessert – for eksempel efter suppe eller fisk. Eller bare som en fremragende kage med frugt, når der skal noget sødt til kaffen.
Opskriften passer til en springform, stor tærteform eller tilsvarende. Og husk, bunden bliver mest sprød, hvis du bager i en metalform.

Hvad skal der til en nem blommekage?
Kagen er rigtig god med enten flødeskum, creme fraiche, vaniljeis eller en blanding af græsk yoghurt, flødeskum og lidt vanillesukker.
NB! Har du mange blommer i haven, som min søster – så prøv også at bruge dem i det salte køkken. Fx i denne blommesalsa, der går rigtig godt til hvid fisk.
Din kage er meget lækker. Spec godt med grahamsmel, som jeg brugte.
Jeg har udstenede frosne blommer. Mon ikke det er bedst at tø dem først og hælde væske fra.
Mvh Kirsten
Hej Kirsten, dejligt at høre! Enig, blommerne skal tøs op først – og så ville jeg nok se, om dejen kunne bære noget af væsken. Næsten synd at smide ud, ikke? 1/2 dl burde ikke været et problem, men nu kan du jo se, hvor meget du ender med …
Lad mig høre, hvordan det går :-) Kh Bodil
Fik lavet kagen herhjemme til stor glæde for min familie. Den var virkelig lækker på alle måder. Jeg var lidt i usikker på om der var nok dej, inden jeg satte den i ovnen, men den hævede rigtig fint op og dækkede blommerne. Det er ikke sidste gang jeg laver denne!
Hej Nanna, tusind tak for, at du lige tog dig tid til en kommentar :-) Og ja, jeg havde det præcis som dig med dejen – men det ér nok! Skønt den faldt i jeres smag. Jeg har den stadig til gode i år, men jeg skal besøge min søster(s blommetræ) på tirsdag, så der er vel håb! Kh Bodil
Hvad er det hvide i randen af kagen?
Jeg er i gang med at bage kagen nu. Den skal snart have 2 timer. Kan det passe?
Hej Jytte, det hvide er bare flormelis, der er drysset på efter bagning. 2 timer lyder af meget – for meget. Hvis du kan sige lidt mere om, hvordan det kan være, kan jeg måske finde en forklaring … Umiddelbart tænker jeg, den bliver tør af det, desværre. Mvh Bodil
Super kage. Tak for opskrift. Familien er meget tilfreds. Denne vil jeg bruge flere gange.
Hilsen
Fra Sarpsborg i Norge
Hej Merete, skønt at høre! Nu også i Norge ;-) Tak for din kommentar, den blev jeg glad for. Kh Bodil
Super kage! Hvad kan man bruge i stedet for blommer, når blommerne er brugt op?
Hej Birthe – skønt at høre! Jeg vil da mene, du kan bruge al mulig frugt. Æbler er altid til at få og er også gode med kanel. Pærer – så vil jeg dog skifte til vaniljesukker. Selvfølgelig også andre stenfrugter, men de er nok heller ikke nemme at skaffe i januar. Jeg har selv solbær i fryseren, som også er gode (og også med kanel, faktisk!). Måske en bærblanding fra frysedisken. Lad mig høre, hvis du finder en god vinterversion :-) Kh og god bagelyst! Bodil