Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem blommekage med kanel

Nem blommekage med kanel

Antal 10 stykker
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet 1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 50 g mandler
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g sukker
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 150 g mel (jeg brugte ca. 1/3 fuldkornsmel. Du kan også bruge almindeligt hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 500 g udstenede blommer (de danske er de bedste, men alle blommer kan bruges)
  • 1 spsk kanel
  • tesukker
Lidt lækkert tilbehør:
  • Vil du gerne have lidt dyppelse til? Se forslag nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bemærk, at æg og smør skal have stuetemperatur. Ellers kan dejen finde på at skille.
  • Hak mandlerne groft.
  • Udsten blommerne.
  • Tænd ovnen på 150° varmluft.
  • Beklæd din springform med bagepapir.
  • Pisk sukker og smør godt sammen.
  • Tilsæt æg, mel og bagepulver, og pisk igen, ikke for længe. Kun lige til dejen er jævn.
  • Smør godt halvdelen af dejen ud i formen. Fordel også godt halvdelen af blommerne over, og drys med kanel. Den sidste del af dejen skal øverst – den kan ikke dække helt, men det kommer den til, når kagen bliver bagt. Placer de sidste blommer lidt pænt ovenpå, drys med de hakkede mandler og drys med sukkeret til sidst.
  • Sæt kagen i ovnen, og bag den ca. 50 minutter. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt (der må ikke følge dej med op, når du stikker i den.
  • Lad den vente en halv times tid eller lidt mere, før du skærer den. Så er den stadig lun, og den er nemmere at skære. Server evt. med et fint drys flormelis og det valgte tlibehør.