Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Den smukke blommemarmelade med vanilje er min søsters opfindelse – og heldigvis deler hun gerne sin opskrift. Det er en marmelade lige efter mit hjerte (og mine smagsløg): På én gang sød og syrlig, fuld af smag og nærmest lige til at slubre med ske fra glasset.

Nem blommemarmelade

Har du blommer i haven, har du sikkert nogle gange alt for mange blommer – og så må man jo finde på noget. Min søster fandt på at give mig en pose, som jeg lagde i fryseren. Senere fandt hun på at give mig et glas blommemarmelade med vanilje. Og så var jeg nødt til at ønske mig opskriften til min fødselsdag!

Det gode ved blommemarmeladen er, at den tilmed er virkelig nem at lave. Det eneste, du rigtig skal gøre, er at udstene blommerne og skære dem i stykker. Alternativt kan du koge blommemarmeladen med halve blommer og blende til sidst, men det synes jeg nu er ærgerligt. Jeg kan godt lide lidt struktur.

Brug blommemarmeladen til …

Blommemarmeladen forsvinder hurtigt hjemme hos os, især når jeg får besøg af mine døtre. For den er populær på flere måder:

  • Topping på morgenmaden, fx grød, yoghurt eller skyr
  • På ostemaden (eller til et ostebord)
  • Selvfølgelig i sig selv på en friskbagt bolle. Herover kan du se den på mine surdejsboller med sesam.
  • Som gave. Det er afgjort den slags hjemmelavede gaver, der vækker begejstring.

Andre lækre opskrifter med blommer?

Du kan både bruge blommerne i det søde og i det salte køkken. Heldigvis er friske blommer absolut velegnede at fryse, så du kan gemme havens høst i fryseren og hive den frem i løbet af året.

Her får du et par opskrifter med blommer, som jeg selv elsker. Og du kan lave dem både med friske og frosne blommer.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Blommemarmelade med vanilje

Morgenmad og brunch

Rækker til: 3 glas

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: ca. 45 minutter

Du skal bruge:

  • 1 kg blommer (vejet uden sten)

  • 350 g rørsukker

  • 1,5 vaniljestang (1 er nok, hvis det er fra Vaniljen)

Husk også:

  • Konserveringsmiddel, fx Atamon, hvis du vil konservere marmeladen

  • 3 marmeladeglas med låg

Så nemt er det:

  1. Skyl og udsten blommerne. Skær dem i små stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt sukker. Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og tilsæt i gryden.

  2. Kog blommerne op, og lad dem simre uden låg, til marmeladen tykner. Rør rundt undervejs. Det tager ca. 45 minutter. Tilsæt evt. 1 tsk konserveringsmiddel, fx Atamon.

  3. Skold marmeladeglassene, og skyl dem med 1 tsk konserveringsmiddel opløst i 1/2 dl vand.

  4. Hæld marmeladen på glas, og sæt låg på. Opbevar den mørkt og køligt. Hvis du ikke bruger konservering, skal marmeladen opbevares i køleskabet og holder ikke mere end et par uger.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Blommemarmelade med vanilje

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.