Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Blommemarmelade med vanilje

Blommemarmelade med vanilje

Antal 3 glas
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1 kg blommer (vejet uden sten)
  • 350 g rørsukker
  • 1,5 vaniljestang (1 er nok, hvis den er stor)
Husk også:
  • konserveringsmiddel

Kokkens noter

Opbevar blommemarmeladen mørkt og køligt.
Hvis du ikke bruger konserveringsmiddel, skal marmeladen opbevares i køleskabet og holder ikke mere end et par uger.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skyl og udsten blommerne. Skær dem i små stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt sukker. Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og tilsæt både korn og stang i gryden.
  • Kog blommerne op, og lad dem simre uden låg, til marmeladen tykner. Rør rundt undervejs. Det tager ca. 45 minutter. Tilsæt evt. 1 tsk konserveringsmiddel, når du tager den af varmen.
  • Skold marmeladeglassene, og skyl dem med 1 tsk konserveringsmiddel opløst i 1/2 dl vand.
  • Hæld marmeladen på glas, og sæt låg på.