Scan for at gå til opskrift
Blommemarmelade med vanilje
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet 1 time t 15 minutter min
- 1 kg blommer (vejet uden sten)
- 350 g rørsukker
- 1,5 vaniljestang (1 er nok, hvis den er stor)
Opbevar blommemarmeladen mørkt og køligt.
Hvis du ikke bruger konserveringsmiddel, skal marmeladen opbevares i køleskabet og holder ikke mere end et par uger.
Skyl og udsten blommerne. Skær dem i små stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt sukker. Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og tilsæt både korn og stang i gryden.
Kog blommerne op, og lad dem simre uden låg, til marmeladen tykner. Rør rundt undervejs. Det tager ca. 45 minutter. Tilsæt evt. 1 tsk konserveringsmiddel, når du tager den af varmen.
Skold marmeladeglassene, og skyl dem med 1 tsk konserveringsmiddel opløst i 1/2 dl vand.
Hæld marmeladen på glas, og sæt låg på.