Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En lækker og mættende bulgursalat med avocado, grillet majs, feta og frisk limedressing. Perfekt sommersalat – nem at forberede og fuld af smag og farve.
Jeg har fået et crush på kombinationen af avocado, grillet majs og en frisk limedressing. Her blev det til en mættende bulgursalat med avocado.
Bulgursalaten er mexicansk inspireret – med både majs, avocado lime og lidt chili. Men den er god til meget andet end mexicanske retter.
Bulgursalaten er som sagt en oplagt afløser for kartoffelsalaten, når du trænger til lidt variation i løbet af sommeren. Bulguren gør, at den mætter, avocado og feta gør den cremet, majs og de ristede græskarkerner tilføjer crunch, og den syrlige lime-dressing binder det hele sammen. Og så er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har et blødt punkt for alt med koriander og mynte – især når det er varmt udenfor. Er du ikke til koriander, kan du bruge bredbladet persille eller basilikum i stedet. Basilikum går i en helt anden retning, men den er også god!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du ikke har prøvet at stege eller grille majs før til salat, så får du en varm anbefaling her. Forskellen på kogt og grillet majs er lidt som forskellen på smør og brunet smør. Du får så meget smag forærende – det, der hedder maillard-effekten.
Så jeg bruger to metoder i salaten her: To kolber får en tur på panden i lidt olie, til de bliver gyldne og let sprøde (her kan du også bruge grill). Den tredje får en hurtig dampning i mikroovnen – et af de der små tricks, jeg virkelig er blevet glad for. Den bliver saftig og nem at håndtere, og mikroovnen er både hurtigere og nemmere end at sætte en gryde i kog.
Når kolberne er kølet lidt af, skærer jeg kernerne af med en skarp kniv. Hvis du gerne vil undgå, at kernerne springer hid og did i køkkenet, så stil kolberne enten i en skål eller på et viskestykke, mens du skærer dem af. Ellers flyver de nemt om ørerne på én. Og på gulvet.
Kan du godt lide, at kernerne hænger mere sammen – i stedet for at være enkeltvis – så vent med at skære dem, til kolberne er lune eller kolde.
Både majs og avocado er milde spiser med en lidt fed fornemmelse i munden. Derfor har jeg lavet en ekstra syrlig dressing til – en limedressing. I sig selv er den virkelig – syrlig! Men kombineret med bulgur, avocado og majs skaber den balance i regnskabet.
Hvis du synes, dressingen er for syrlig, kan du mildne den med ekstra olie og honning.
Alle salater med avocado er bedst frisklavede, og det gælder også en bulgursalat med avocado. Men der er noget af salaten, du sagtens kan lave klar i forvejen:
Så skal du bare skære avocadoen og vende dressingen sammen, før du serverer.
Salaten smager skønt både kold og ved stuetemperatur.
Essensen i salaten er faktisk ikke bulguren – det er kombinationen af de ristede majs, avocadoen og den syrlige limedressing. Og med det udgangspunkt kan du sagtens variere din salat:
Salaten smager virkelig godt i sig selv, men den passer faktisk til mange af sommerens måltider:
Så længe, du kan få hele majskolber, er bulgursalaten i sæson – og den er faktisk god til meget andet en sommermad. Her får du et par ekstra forslag:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)