Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Speltboller med solsikkeVerdens nemmeste boller. Inspireret af veninde Marianne fik jeg lyst til at lave køleskabsboller (det blev nu bagtrappeboller – der var tilpas koldt i nat). Der blev ca. 30 stk.

Du tager:

1 liter vand
15 g gær
4 tsk salt
2 dl solsikkekerner
ca. 450 g fuldkornsspeltmel
ca. 450 g sigtet speltmel

Sådan:

Vil du ha’ frisk morgenbrød, skal du starte om aftenen. Rør det hele sammen i en god stor skål. Dæk den med plastfolie, og sæt den i køleskabet mindst 8 timer (gerne meget længere. Faktisk kan du gemme dejen i flere dage og bage friske boller hver morgen).

Tænd ovnen på 220°. Ta’ så dejen ud og sæt den på bagepapir med en stor ske. Du behøver næsten ikke at få fingrene i dejen.

Lad dem hæve lidt, mens ovnen bliver varm. Når den er helt varm – ind med bollerne, der skal have 12-15 minutter. I varmluft kan du sætte flere plader ind ad gangen, men det tager lidt længere tid.

Tip:

Du kan putte alt muligt i dine boller (ok, med måde), men fx revne gulerødder eller squash, hakket spinat, sorte oliven og soltørrede tomater, reven ost. Krydderier er også godt, fx kanel og kardemomme og et par tsk sukker. Eller rosmarin, du lige giver en tur i morteren først. Mmm.

Du kan også udskifte speltmelet med andre typer mel. Vær opmærksom på, at groft mel ikke hæver helt så flot som fint mel – så en blanding er godt.

Har du en rest yoghurt naturel, creme fraiche, kærnemælk eller tilsvarende, kan det fint erstatte noget af vandet. Gæren elsker surmælksprodukter.

Måske også noget for dig?

En kommentar til Speltboller med solsikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.