Jeg har fået et crush på pandebrød! Så hvad gør jeg, når jeg står med en marokkansk gryderet – jeg laver selvfølgelig marokkanske pandebrød! Superbløde og saftige indeni, sprøde udenpå og med det der lidt ristede pandelook, jeg elsker.
Pandebrød er også et hit for dig, der måske ikke er så gode venner med din ovn :-) Eller ikke har en ovn (fx hvis du er på camping eller bare har et lille tekøkken).
Marokkansk madbrød med nordisk hvad-for-noget?
Det marokkanske pandebrød er et supergodt madbrød, lidt som naanbrød, bare tungere og mere mættende. Og det er her, det nordiske kommer ind i billedet. Spelt. Og fuldkorn. Plus en dåse kikærter. Protein i dit madbrød, det viste sig at være en fremragende ide!
Sammen med krydderierne giver det et madbrød, der næsten er et måltid i sig selv. Hvis du ikke har kikærter, kan du også bruge fx butter beans.
Begynd på madbrødet i god tid …
Jeg har lavet opskriften, så dejen skal koldhæves. Når du har æltet dejen sammen – lad den stå på køkkenbordet en times tid, og sæt den eller et køligt sted, fx i køleskabet. Mindst 12 timer, gerne længere. Det giver brødene en god smag – og dejlig, let syrlig duft.
Hvis du ikke har tid til det, kan du give dejen 25 g gær og hæve den på køkkenbordet et par timer i stedet.
Prøv de marokkanske pandebrød til fx:
- En marokkansk lammegryde
- Til din hummus
- Eller til en grønsagstagine.