Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Hummus - grov eller cremet_3Hos os er hummus det geniale indslag til den lille utidige sult – og alt mulig andet. Og man behøver absolut ikke at være vegetar for at elske det.

Du kan lave den chunky eller bruge tippet om natron. Så bliver den helt silkeblød og cremet. Du kan se forskellen på billedet.

Du skal bruge en eller anden slags blender eller foodprocessor, men jeg har i mange år klaret mig fint med en stavblender – så mere teknisk er det ikke.

Er du i tvivl om holdbarhed, så kig nederst og få et par gode tips til det.

På billedet kan du se hummus med to forskellige konsistenser. En chunky. Og en silkeblød.

Gem

Opskrift på hummus – chunky eller helt silkeblød og cremet

Forretter, Snacks og dips

Tilberedning: 1 time + 10 minutter

Du skal bruge:

  • 100 g tørrede kikærter (eller en dåse, drænet vægt 240 g) + evt. 1 spsk natron
  • 1,5 spsk tahin (jeg bruger den lyse)
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk salt
  • 1,5 spsk citronsaft

Husk også:

  • En stavblender eller foodprocessor

Hvis du bruger tørrede kikærter (og det smager altså bedst) – dagen før:

  1. Sæt kikærterne i blød i en skål, hvor vandet står dobbelt så højt som kikærterne. Tilsæt natron, hvis du elsker den bløde, cremede hummus. Lad det hele stå til i morgen.

På dagen:

  1. Hæld vandet fra kikærterne. Skyl dem i frisk vand og kog dem i en gryde, hvor vandet står et par cm op over kikærterne. Lad dem koge i 5 minutter, skru ned og lad dem simre videre i 1-2 timer. Eller længere, hvis din hummus skal være supercremet. Hæld så vandet fra (hæl det ud).
  2. Eller hvis du bruger dåsekikærter: Dræn dem og skyl dem.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser – og nu skal der blendes. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers er en stavblender og en stor skål ikke så tosset. Bare drop blenderglasset lige her, det giver kun bøvl.
  4. Smag til! Balancen med citron og salt er altafgørende. Din hummus skal være helt blød og klistret. Hvis den er for tør, kan du tilsætte ekstra vand eller olivenolie.

Tip: Hummus til ALT

Først brugte vi hummus som tilbehør til middelhavsmad. Så fandt vi ud af, at det var godt på ristet rugbrød. Nu bruger vi det til ALT – grønsagsstave, ovnkartofler, grissini, chips, knækbrød …
Hummus er fuld af proteiner, så den er også yderst velvalgt i en vegetarisk madpakke.

Tip: Hummus og holdbarhed? Fryseren hjælper

Du kan gemme din hummus i små portioner i fryseren, fx i små plastbokse. Ta’ en op ad gangen, og sæt den på køl. Når den ene er ved at være tom, tager du bare den næste op. Den skal muligvis lige spices op med frisk citronsaft.
Hjemmelavet hummus holder sig fint i køleskabet mindst en uges tid (med mindre, den bliver spist …)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *