Scan for at gå til opskrift
Hjemmelavet hummus
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet 10 minutter min
- 240 g kikærter (tilberedte, svarer til en dåse drænet)
- 2 spsk kogevand eller væde fra dåsen
- 1 isterning (valgfrit)
- 1,5 spsk tahin (jeg bruger den lyse)
- 1,5 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk spidskommen (kan udelades)
- ¼ tsk salt
- 2 spsk citronsaft (evt. lidt mere)
Kog dine egne kikærter
Hvis du bruger tørrede kikærter (og det smager altså bedst) – så start dagen før:
Sæt kikærterne i blød i en skål, hvor vandet står dobbelt så højt som kikærterne. Tilsæt 1 tsk natron, hvis du elsker den bløde, cremede hummus. Lad det hele stå 8-10 timer eller til i morgen.
På dagen: Dræn vandet fra kikærterne. Skyl dem i frisk vand og kog dem i en gryde med grønsagsbouillon. Bouillonen skal stå et par cm op over kikærterne. Lad kikærterne koge i 5 minutter, skru ned og lad dem simre videre i en times tid. Eller længere, hvis din hummus skal være supercremet. Køl af, og dræn vandet fra (men gem lidt til din hummus).
Pres hvidløg. Blend så kikærter, isterning, lidt kogevand, tahin, citronsaft, hvidløg, spidskommen, salt og olie godt sammen.
Tilsæt så olien og lidt koldt vand sammen med kikærterne.
Smag til! Balancen med citron og salt er altafgørende. Din hummus skal være helt blød og klistret. Hvis den er for tør, kan du tilsætte ekstra vand eller olivenolie.
Sæt din hummus i køleskabet mindst en halv time, inden du serverer.