Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hjemmelavet hummus - sådan bliver den cremet

Hjemmelavet hummus

Antal 1 portion
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet 10 minutter

Ingredienser

  • 240 g kikærter (tilberedte, svarer til en dåse drænet)
  • 2 spsk kogevand eller væde fra dåsen
  • 1 isterning (valgfrit)
  • 1,5 spsk tahin (jeg bruger den lyse)
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen (kan udelades)
  • ¼ tsk salt
  • 2 spsk citronsaft (evt. lidt mere)

Kokkens noter

Kog dine egne kikærter
Hvis du bruger tørrede kikærter (og det smager altså bedst) – så start dagen før:
Sæt kikærterne i blød i en skål, hvor vandet står dobbelt så højt som kikærterne. Tilsæt 1 tsk natron, hvis du elsker den bløde, cremede hummus. Lad det hele stå 8-10 timer eller til i morgen.
På dagen: Dræn vandet fra kikærterne. Skyl dem i frisk vand og kog dem i en gryde med grønsagsbouillon. Bouillonen skal stå et par cm op over kikærterne. Lad kikærterne koge i 5 minutter, skru ned og lad dem simre videre i en times tid. Eller længere, hvis din hummus skal være supercremet. Køl af, og dræn vandet fra (men gem lidt til din hummus).

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pres hvidløg. Blend så kikærter, isterning, lidt kogevand, tahin, citronsaft, hvidløg, spidskommen, salt og olie godt sammen.
  • Tilsæt så olien og lidt koldt vand sammen med kikærterne.
  • Smag til! Balancen med citron og salt er altafgørende. Din hummus skal være helt blød og klistret. Hvis den er for tør, kan du tilsætte ekstra vand eller olivenolie.
  • Sæt din hummus i køleskabet mindst en halv time, inden du serverer.