
Jeg havde næsten glemt det. Hvor godt grove gulerodsboller smager – og hvor godt det i det hele taget smager med revne gulerødder i brød og boller (og kager. Og kiks).
Egentlig var det noget, jeg begyndte på, fordi jeg engang havde en køkkenhave. Naboen havde heste. Og hestemøg. Og det var en særdeles produktiv kombination! Hvert forår, når vi gravede haven igennem, kom han lige forbi med sin lille traktor og ladvogn. Vip! Bum! Så lå der en god bunke helt naturlig gødning i min køkkenhave (og en par dages pænt hårdt arbejde med at få det fordelt og blandet godt ned i køkkenhavemulden).

Nå, men hvad har det med grove gulerodsboller at gøre?
Jo.
Når jorden på den måde får tilført en sand syndflod af næringsstoffer, så gror grønsagerne! Hurtigt! Så vi fik kæmpegulerødder og kæmpesquash og alt muligt andet kæmpe. Så var det, jeg begyndte at rive dem i bagværket. Og det gør underværker!
- Grove gulerodsboller bliver fugtige i krummen
- De smager lidt sødt (på den gode måde)
- De holder sig længere
- De bliver bløde og nemme at bide af i en sandwich
- Og de smager bare godt til alt! Morgen, frokost, suppe, sandwich, snacksult, alt!
Andre gulerodsboller?
Jeg er stadig utrolig stor fan af at rive gulerødder (og squash og æbler, fx) i brødet, så jeg har faktisk 3 opskrifter på gulerodsboller. Her kommer de to andre:
Den med surdej: De blødeste, lækre boller med gulerødder og surdej
Og den koldhævede med lidt gær: De lette gulerodsboller, der smager helt fantastisk godt.
Hvis du vil se teknikken med bolledejen på bordet, så tjek videoen her.