
Har du en svaghed for sprød mad? Måske endda ligefrem chips og den slags? Men vil du gerne ha’ et lidt sundere alternativ? Så prøv de hjemmebagte gulerodskiks. En sund snack, som du endda kan lave helt glutenfri.
Tricket med gulerødder og kanel gør kiksene en smule søde helt naturligt, men de er altså helt og aldeles sukkerfri – uden både raffineret sukker, naturligt sukker og sødemidler.
Men jeg kan jo ikke garantere for, hvad du finder på at komme ovenpå ;-)
Jeg spiser dem faktisk gerne helt som de er.
Hvis du ikke har havreklid, kan du bruge ekstra havregryn i stedet.

Brug dine hjemmebagte gulerodskiks til lidt af hvert:
- En sund snack i madpakken
- Lækkert hjemmebagt knas til ostebordet
- Sammen med en drink (og måske en dip) før middagen
- Et lille mellemmåltid på farten
- Eller din redning, når ungerne (og din mave) rammer ulvetimen …
Smag for andre kiks?
Er du til kiks, der ikke er for søde, kan du også prøve et par andre sprøde hits fra arkivet:
- Havrekiks – glutenfri, salte eller søde
- Knækbrød med rugmel med kerner – en salt klassiker
- Birkeskiks – en lidt sødere snack.
De er decideret farlige at få ud af ovnen …..!
Åhhhr, Mikael, tak for det! Og heldigvis er de jo slet ikke farlige :-D
Kh Bodil
Ej De er super lækre.. Og kanel gør bare et eller andet lækkert ved dem <3
Dog synes jeg de er meget oliet..
Har du prøvet at lave dem med mindre olie / evt. kun vand? ved du hvad det gør ved dem?
Kh Stine
Hej Stine, tak for din kommentar. Dejligt at høre, du kan bruge – og endda li’! – opskriften. Ja, kanel snyder hjernen, det er ret smart :-)
Hjemmebagt knækbrød er faktisk nærmest ugens tema her på mit kontor, og du er ikke den eneste, der er lidt kritisk over for oliemængden. Olien er det, der gør knækbrødet sprødt i modsætning til bare hårdt – men prøv at skære ned til 1/2 dl og giv dejen lidt mere vand. Det skulle bestemt fungere også!
Kh Bodil
På billederne ligner det, at der er græskarkerner i – men det står ikke i opskriften?
Det har du da ret i! Det må være en forglemmelse. Uden at have testet det vil jeg roligt anbefale dig at hælde 1/2 dl i – men jeg må hellere teste igen ved lejlighed (og rette i opskriften). Tak for det skarpe blik :-)
Kh Bodil
Kære Bodil. Nu har jeg bagt 2 plader med 1/2 dl græskarkerner, tror dog sagtens opskriften kan klare en hel dl græskarkerner. De er absolut fantastiske!!! Mums!
Kære Lene, du er effektiv! Tak for tilbagemeldingen, jeg må vist hellere komme i gang med en portion selv også :-)
Kh Bodil
Hej. Har du en opskrift på det nøddetilbehør som er på billedet? :)
Hej Astrid – desværre, det har jeg ikke. Men prøv at søge på syltede valnødder, så kommer der nok noget, du kan bruge :-) Mine var ret sirupsagtige og med noget julekrydderi. Men bare et forsøg, som jeg aldrig fik arbejdet videre med. Håber du finder noget! Kh Bodil