Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

[Reklame for Valsemøllen]

Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Har du en svaghed for sprød mad? Måske endda ligefrem chips og den slags? Men vil du gerne ha’ et lidt sundere alternativ? Så prøv de hjemmebagte gulerodskiks. En sund snack, som du endda kan lave helt glutenfri.

Tricket med gulerødder og kanel gør kiksene en smule søde helt naturligt, men de er altså helt og aldeles sukkerfri – uden både raffineret sukker, naturligt sukker og sødemidler.

Men jeg kan jo ikke garantere for, hvad du finder på at komme ovenpå ;-)

Jeg spiser dem faktisk gerne helt som de er.

Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Brug dine hjemmebagte gulerodskiks til lidt af hvert:

  • En sund snack i madpakken
  • Lækkert hjemmebagt knas til ostebordet
  • Sammen med en drink (og måske en dip) før middagen
  • Et lille mellemmåltid på farten
  • Eller din redning, når ungerne (og din mave) rammer ulvetimen …
Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Smag for andre kiks?

Er du til kiks, der ikke er for søde, kan du også prøve et par andre sprøde hits fra arkivet:

Opskrift på gulerodskiks med knas og kerner - glutenfri kiks

Snacks og dips

Rækker til: 40 stk.

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 20-30 minutter

Du skal bruge:

  • 100 g skrællede gulerødder
  • 2,5 dl vand
  • 1 dl olivenolie (eller rapsolie)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk std. kanel
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl Valsemøllen Økologiske Chiafrø
  • 1 dl Valsemøllen Økologiske Hirseflager
  • 1 dl Valsemøllen Økologiske Hørfrø
  • 1 dl Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
  • ½ dl birkes

Husk også:

  • 3 stykker bagepapir

Så nemt er det:

  1. Riv gulerødderne fint, og bland dejen sammen i en skål. Lad den hvile 10-15 minutter.

  2. Tænd ovnen på 180 grader, gerne varmluft, så du kan bage 2 plader samtidig.

  3. Fordel dejen på to stykker bagepapir. Brug det sidste ark til at lægge over dejen, mens du ruller den ud. Rul dejen helt ud til kanten. Skær overskydende dej fra, og rul den med ud igen.

  4. Skær dejen ud i 20 stykker (4 * 5) med en klejnespore, pizzaskærer eller kniv. Bag de to plader 20-30 minutter, til kiksene er sprøde, men ikke brune. Hold godt øje, og tag de færdige kiks ud efterhånden, så alle bliver sprøde – men ikke brændt.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Glutenfri kiks? Bare husk glutenfri havregryn

Kiksene er helt glutenfri, hvis du vælger glutenfri havregryn, men det er havregryn ikke altid. Eller …

Egentlig er havregryn altid glutenfri i udgangspunktet. Men når de bliver valset på møller, der også behandler melprodukter med gluten, kommer der lidt gluten med. Og hvis du lider af cøliaki, er bare en lille smule alt for meget.

Hvis du bare gerne vil spare lidt på gluten i al almindelighed, er almindelige havregryn fine.

Måske også noget for dig?

8 kommentarer til Gulerodskiks med knas, kanel og kerner – glutenfri kiks

  1. Ej De er super lækre.. Og kanel gør bare et eller andet lækkert ved dem <3

    Dog synes jeg de er meget oliet..
    Har du prøvet at lave dem med mindre olie / evt. kun vand? ved du hvad det gør ved dem?

    Kh Stine

    1. Hej Stine, tak for din kommentar. Dejligt at høre, du kan bruge – og endda li’! – opskriften. Ja, kanel snyder hjernen, det er ret smart :-)
      Hjemmebagt knækbrød er faktisk nærmest ugens tema her på mit kontor, og du er ikke den eneste, der er lidt kritisk over for oliemængden. Olien er det, der gør knækbrødet sprødt i modsætning til bare hårdt – men prøv at skære ned til 1/2 dl og giv dejen lidt mere vand. Det skulle bestemt fungere også!
      Kh Bodil

    1. Det har du da ret i! Det må være en forglemmelse. Uden at have testet det vil jeg roligt anbefale dig at hælde 1/2 dl i – men jeg må hellere teste igen ved lejlighed (og rette i opskriften). Tak for det skarpe blik :-)
      Kh Bodil

  2. Kære Bodil. Nu har jeg bagt 2 plader med 1/2 dl græskarkerner, tror dog sagtens opskriften kan klare en hel dl græskarkerner. De er absolut fantastiske!!! Mums!

    1. Kære Lene, du er effektiv! Tak for tilbagemeldingen, jeg må vist hellere komme i gang med en portion selv også :-)
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.