Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Gulerodskiks med knas og kerner

Antal 40 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser

  • 100 g gulerødder
  • 2,5 dl vand
  • 1 dl olivenolie (eller rapsolie)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk std. kanel
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl hirseflager
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl birkes

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv gulerødderne fint, og bland dejen sammen i en skål. Lad den hvile 10-15 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader, gerne varmluft, så du kan bage 2 plader samtidig.
  • Fordel dejen på to stykker bagepapir. Brug det sidste ark til at lægge over dejen, mens du ruller den ud. Rul dejen helt ud til kanten. Skær overskydende dej fra, og rul den med ud igen.
  • Skær hver plade dej ud i 20 stykker (4 * 5) med en klejnespore, pizzaskærer eller kniv. Bag de to plader ca. 25 minutter, til kiksene er sprøde, men ikke brune. Hold godt øje, og tag de færdige kiks ud efterhånden, så alle bliver sprøde – men ikke brændt.