Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Foccacia med rosmarinFoccacia er et rigtig godt madbrød til suppe, gryderetter, ostebord, you name it – og faktisk går det også forrygende med oliventapenade, når du bare er lidt småsulten.

Er du sådan en med 10 tommelfingre, når det kommer til brødbagning, så bare rolig – her behøver du ikke være født med forklædet på for at få et godt brød. Og faktisk får du brug for alle dine 10 tommelfingre!

Det eneste vigtige er, at du starter et døgn før, du skal bruge din foccacia.

Opskrift på foccacia med durum

Du skal bruge:

Fordej:
2 dl vand
2 dl hvedemel
10 g gær

Til en pladefuld tager du:
Fordejen
3 dl vand
1,5 tsk salt
1/2 tsk sukker
200 g durummel
300 g hvedemel (gerne med højt proteinindhold – mindst 11 g pr. 100 g)

1 dl olivenolie
et par kviste rosmarin, gerne frisk
evt. oliven, soltørrede tomater eller en håndfuld friske cherrytomater
flagesalt

Sådan gør du:
Pisk fordejen godt sammen, dæk skålen med plastfolie, og lad det stå til næste morgen.

Næste morgen rører du alle ingredienser (undtagen olivenolie og krydderier) godt sammen og stiller dejen til hævning et køligt sted. Dejen SKAL være meget blød.

I løbet af dagen kan du gøre olien klar: Lun olien med frisk, let hakket rosmarin, bare op omkring 50 grader. Så trækker rosmarinens smag godt ud i olien. Lad det køle af.

1 time før spisetid tager du fat i dejen igen. Vend den rundt i skålen nogle gange, og hæld den så ud på et stykke bagepapir. Lad den efterhæve en halv times tid. Hæld så krydderolien over og fordel den med hænderne, så hele brødet er fedtet godt ind. Prik nogle dybe huller med fingrene (alle 10 tommelfingre). Pynt evt. med kvaste cherrytomater eller oliven. Drys med flagesalt.

Tænd ovnen på 250 grader, og sæt brødet ind, når ovnen er helt varm. Har du en bagesten eller et bagestål – så bliver det bare bedre! Gi’ det 20-25 minutter.

Brødet er godt til alverdens simreretter, til buffeter, til salater – eller med oliventapenade … :-)

 

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.