Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Focaccia med durum

Focaccia med durum

Antal 1 brød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Hvile- og hævetid 18 timer

Ingredienser

Til fordejen skal du bruge:
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl hvedemel (heraf gerne 50 g groft mel)
  • 5 g gær
Til dejen tager du:
  • fordejen
  • 2,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 100 g durummel
  • 250 g hvedemel (med mindst 11 % protein)
Til rosmarinolien skal du bruge:
  • 1 dl olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • flagesalt

Kokkens noter

Du kan også givet brødet fx evt. oliven, soltørrede tomater eller en håndfuld friske cherrytomater.

Dine egne noter

Tilberedning

Et døgn før bagetid:
  • Pisk fordejen godt sammen, dæk skålen med plastfolie, og lad den stå mindst 8 timer, fx til næste morgen.
Efter de 8 timer:
  • Rør focacciadejen sammen på din maskine, 10-15 minutter til den er blevet virkelig elastisk. Dejen SKAL være meget blød. Uden røremaskine: Se under opskriften.
  • Beklæd den lille bradepande med bagepapir (eller smør den grundigt med olie). Skrab dejen over i formen, og bred den ud. Dæk den med plastfolie eller en opklippet frysepose, og sæt den i køleskabet i mindst 8 timer, fx fra morgen til aften.
  • Når det passer ind:
  • Gør olien klar. Lun olien med frisk, let hakket rosmarin, bare op omkring 50 grader. Så trækker rosmarinens smag godt ud i olien. Lad det køle af.
2 timer før bagetid:
  • Sæt bradepanden ud på køkkenbordet, så dejen bliver tempereret.
Bagetid:
  • Tænd så ovnen på 220 grader – over/undervarme. Dyp alle de 10 tommelfingre i olien, og prik nogle fordybninger i dejen. Bred resten af olien ud over dejen, så den er godt fedtet ind, men vær varsom, så du ikke maser luften ud af den. Pynt evt. med kvaste cherrytomater eller oliven. Drys med flagesalt.
  • Bag brødet ca. 18 minutter i den nederste del af ovnen (så det især får varme nedefra). Brødet skal blive gyldent, men ikke sprødt på den hårde måde.
  • Tag brødet ud, læg det på en bagerist, og dæk med et viskestykke. Lad det køle helt af.