Vegetarisk tikka masala med aubergine og safran

Vegetarisk tikka masala er indisk på den blide måde, en eksplosion af varme dufte og aromaer - og med min yndlingsgrønsag, auberginen!

Sådan en vegetarisk tikka masala kan virkelig gøre noget godt ved de mørke måneder. Velkommen til masser af grønsager, smag og varme krydderier. En indisk gryderet, jeg elsker at finde en rest af dagen efter.

Tikka masala i vegetarisk variant

Tikka betyder ‘bidder’, og for det meste laver man retten med bidder af kylling. Men her har jeg kastet mig over min yndlingsgrønsag – auberginen – og givet den fyldigt selskab af nogle mættende kikærter. Masala er krydderiblandingen – typisk en ret blid krydderblanding, når man tænker på, den stammer fra Indien.

Vegetarisk tikka masala med aubergine

Vegetarisk tikka masala med aubergine og safran

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
Blød aubergine og varme indiske smage – det er comfort food her på matriklen.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 2 auberginer
  • 2 dåser kikærter

Til marinaden skal du bruge:

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 tsk stødt garam masala
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt sød paprika
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 15 g frisk ingefær
  • 10 stilke frisk koriander
  • 2 tsk salt

Til saucen skal du bruge:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 ds flåede tomater
  • 4 dl grønsagsbouillon
  • 100 g tørrede abrikoser (økologiske)
  • ¼ g safrantråde
  • 1 dl kokosmælk

Tilbehør fx:

  • Ris
  • Ristede peanuts
  • Frisk koriander
  • Limebåde

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær auberginerne i grove tern. Skær ingefær i helt tynde skiver, pil bladene af korianderstilkene,og blend marinaden sammen.
  • Vend aubergineternene i marinaden, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til auberginerne er møre og gyldne.
  • Imens: Sæt ris over, og lav saucen: Hak løg i tern, og hak hvidløg fint. Sauter dem i olie, til de er klare. Skær abrikoserne i 3 stykker hver. Tilsæt så flåede tomater, drænede kikærter, grønsagsbouillon, safran og abrikoser, og lad det simre mindst et kvarter, gerne en halv time.
  • Vend aubergine og kikærter i, tilsæt kokosmælk, og smag til.
  • Server med ris, peanuts, frisk koriander og limebåde.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Vegetarisk tikka masala med aubergine

Du kan altid spice din tikka masala op med ekstra chili, hvis du synes, men i min optik vil det være ærgerligt. For noget af det allerfineste ved tikke masala er aromaen af safran. Det er ikke noget under, at safran er så dyrt, for det dufter og smager helt eventyrligt.

Derfor er min vegetariske tikka masala en ret fredelig gryderet, bare med et chili-svirp, der lige minder om, hvor retten stammer fra.

Andet tilbehør til din vegetariske tikka masala?

Jeg serverede med ris, men jeg kunne lige så godt have valgt naan brød. Og dem kan du købe dig til, hvis du ikke lige orker selv …

Jeg elsker noget frisk grønt til en gryderet, og her blev det en spidskålssalat. Men det er jo ikke fordi, der mangler grønsager.

Naan på panden
De bløde naanbrød er en indisk specialitet, der smager himmelsk til alle de indiske gryderetter. Også gode til enhver suppe.
Gå til opskrift
Naanbrød indiske fladbrød på panden
Spidskålsalat med mango
En frisk salat, der passer perfekt til det spicy køkken – både det mexicanske og det indiske. Giv den lidt ekstra heat med chili, hvis du synes.
Gå til opskrift
Salat med mango og spidskål


Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: