Følg med her:
Vegetarisk tikka masala med aubergine og safran
Sådan en vegetarisk tikka masala kan virkelig gøre noget godt ved de mørke måneder. Velkommen til masser af grønsager, smag og varme krydderier. En indisk gryderet, jeg elsker at finde en rest af dagen efter.
Tikka masala i vegetarisk variant
Tikka betyder ‘bidder’, og for det meste laver man retten med bidder af kylling. Men her har jeg kastet mig over min yndlingsgrønsag – auberginen – og givet den fyldigt selskab af nogle mættende kikærter. Masala er krydderiblandingen – typisk en ret blid krydderblanding, når man tænker på, den stammer fra Indien.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 auberginer
- 2 dåser kikærter
Til marinaden skal du bruge:
- 1 dl græsk yoghurt
- 2 tsk stødt garam masala
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt sød paprika
- ½ tsk stødt kardemomme
- 15 g frisk ingefær
- 10 stilke frisk koriander
- 2 tsk salt
Til saucen skal du bruge:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 ds flåede tomater
- 4 dl grønsagsbouillon
- 100 g tørrede abrikoser (økologiske)
- ¼ g safrantråde
- 1 dl kokosmælk
Tilbehør fx:
- Ris
- Ristede peanuts
- Frisk koriander
- Limebåde
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær auberginerne i grove tern. Skær ingefær i helt tynde skiver, pil bladene af korianderstilkene,og blend marinaden sammen.
- Vend aubergineternene i marinaden, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til auberginerne er møre og gyldne.
- Imens: Sæt ris over, og lav saucen: Hak løg i tern, og hak hvidløg fint. Sauter dem i olie, til de er klare. Skær abrikoserne i 3 stykker hver. Tilsæt så flåede tomater, drænede kikærter, grønsagsbouillon, safran og abrikoser, og lad det simre mindst et kvarter, gerne en halv time.
- Vend aubergine og kikærter i, tilsæt kokosmælk, og smag til.
- Server med ris, peanuts, frisk koriander og limebåde.
Du kan altid spice din tikka masala op med ekstra chili, hvis du synes, men i min optik vil det være ærgerligt. For noget af det allerfineste ved tikke masala er aromaen af safran. Det er ikke noget under, at safran er så dyrt, for det dufter og smager helt eventyrligt.
Derfor er min vegetariske tikka masala en ret fredelig gryderet, bare med et chili-svirp, der lige minder om, hvor retten stammer fra.
Andet tilbehør til din vegetariske tikka masala?
Jeg serverede med ris, men jeg kunne lige så godt have valgt naan brød. Og dem kan du købe dig til, hvis du ikke lige orker selv …
Jeg elsker noget frisk grønt til en gryderet, og her blev det en spidskålssalat. Men det er jo ikke fordi, der mangler grønsager.