Følg med her:
Vegetarisk pasta i ovn
Vegetarisk pasta i ovnen er en af de retter, der har stået på vores madplan utallige gange. Det er nærmest en ratatouille med lidt cremet fløde – og pasta. Gratineret med parmesan på toppen, hvis du ikke er veganer.
Den bliver spist op – hver gang!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 300 g pasta
- lidt olivenolie
- 1 aubergine
- 100 g squash
- 1 peberfrugt (rød eller gul)
- 100 g tomater (små, fx cocktailtomater)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk herbes de provence
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- ½ dl vand
- 100 g flødeost (eller 1,5 dl fløde)
- 50 g parmesan (kan udelades)
Til servering
- frisk basilikum
Sådan gør du:
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Imens:
- Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.
- Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør.
- Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere.
- Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Halver tomaterne, og tilsæt.
- Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan.
- Du kan bruge mikroovn: Varm først retten helt igennem, ca. 5 minutter. Sæt den så over på grill ca. 3 minutter.
- Eller brug almindelig ovn: 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Evt. lidt grill til sidst. Pynt evt. med basilikum, inden du serverer.
Vegetarisk pasta med andre grønsager?
Grønsagsmængderne er vejledende, og du kan sikkert sagtens udskifte nogle af dem. Kig i køleskabet, og brug endelig det, du har.
Du kan fx bruge:
- Svampe i kvarte eller i skiver. Tilsæt dem, når løgene er klare eller rist dem for sig selv. De giver godt med umami!
- Spinat, skal bare varmes med i saucen til sidst
- Lidt fennikel, fint snittet. Skal bare have nogle få minutter i saucen (ikke for meget – den smager kraftigt igennem)
- Gulerod – enten revet groft (så skal det bare i saucen et par minutter) eller i tern (så skal de med fra starten lige som auberginen)
- Selleri (behandles som gulerod ovenfor)
– you name it. Tomatsaucen er ret kraftig i smagen, så den kan rumme lidt af hvert.
Tip om tilbehør:
Lav en salat efter årstiden. Du kan også servere pastaen sammen med en hvid pandestegt fisk eller laks.
Tip om pasta:
Retten er genial, hvis du har en rest pasta. Den er rigtig godt brugt her. Og hvis der så bliver en rest igen (højst usandsynligt), så er den god i at lune dagen efter.
Vegetarisk pasta med grønsager – et par alternativer
Hvis du er på udkig efter vegetarisk aftensmad med pasta, kan et par af bloggens populære lasagner måske også være noget for dig?
Tak for en lækker ret. En god omgang snitning af grønsager, let gjort og godt resultat som mine teenagedøtre også kunne li’
Ville gerne vedhæfte billede, kom ved en fejl gurkemeje i 🙂 og det gav en flot kulør
Hej Ole, tak for din kommentar. Det lyder da som om, gurkemeje ikke nødvendigvis er en fejl 🙂 Skønt I kunne li’ den, alle. Kh Bodil