Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk pasta i ovn
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 300 g pasta
- lidt olivenolie
- 1 aubergine
- 100 g squash
- 1 peberfrugt (rød eller gul)
- 100 g tomater (små, fx cocktailtomater)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk herbes de provence
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- ½ dl vand
- 100 g flødeost (eller 1,5 dl fløde)
- 50 g parmesan (kan udelades)
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Imens:
Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.
Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør.
Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere.
Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Halver tomaterne, og tilsæt.
Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan.
Du kan bruge mikroovn: Varm først retten helt igennem, ca. 5 minutter. Sæt den så over på grill ca. 3 minutter.
Eller brug almindelig ovn: 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Evt. lidt grill til sidst. Pynt evt. med basilikum, inden du serverer.