Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk pasta i ovn

Vegetarisk pasta i ovn

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • lidt olivenolie
  • 1 aubergine
  • 100 g squash
  • 1 peberfrugt (rød eller gul)
  • 100 g tomater (små, fx cocktailtomater)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl vand
  • 100 g flødeost (eller 1,5 dl fløde)
  • 50 g parmesan (kan udelades)
Til servering
  • frisk basilikum

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Imens:
  • Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.
  • Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør.
  • Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere.
  • Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Halver tomaterne, og tilsæt.
  • Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan.
  • Du kan bruge mikroovn: Varm først retten helt igennem, ca. 5 minutter. Sæt den så over på grill ca. 3 minutter.
  • Eller brug almindelig ovn: 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Evt. lidt grill til sidst. Pynt evt. med basilikum, inden du serverer.