Thaisuppe med nudler, kokosmælk og peanutbutter

Opskrift på hurtig thaisuppe med nudler

Det her er en suppe, der virkelig er nem at elske: Fuld af smag, frisk at se på og lynhurtig at lave. Den er tilmed godt fyldt med grønsager, du kan få fat i hele året, så det er virkelig en hverdagsfavorit. Jeg laver den nu også meget gerne om søndagen – så laver jeg en stor grydefuld og glæder mig til resten af ugen.

Hurtig suppe – som et etapeløb

Når suppen kan laves så hurtigt, er det blandt andet fordi, du ikke skal snitte alle grønsagerne først. Du starter med at lave grundsuppen med hvidløg og rød karry, og derefter tilsætter du de øvrige ingredienser efterhånden. Alle de aromatiske smagsstoffer først – og grønsagerne, når de er klar. De skal ikke ha’ så lang tid, fordi de bliver snittet fint og gerne må ha’ lidt bid.

Det sidste, du tilsætter, er nudlerne, og de skal bare have ca. 5 minutter. På den tid kan du snildt stege de sprøde halloumitern, og suppen er klar. Jeg foreslår, du først topper suppen op med halloumi ved bordet.

Hvis du har lyst, kan du sagtens tilsætte kylling, hvid fisk eller rejer.

Vegetarisk thaisuppe med nudler

Thaisuppe med nudler, kokosmælk og peanutbutter

Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
Thaisuppen er en favorit på en hverdag – både fordi den er lynhurtig, og fordi den smager skønt af rød karry, peanutbutter og lime!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 tsk rød karrypasta (smag og juster)
  • 3 spsk peanutbutter
  • 5 dl grønsagsbouillon
  • 5 dl vand
  • 1 citrongræs
  • 15 g frisk ingefær
  • 4 hele nelliker
  • 1 spsk fiskesauce (alternativt soya eller tamari)
  • 400 g champignons
  • 1 squash (ca. 200 g)
  • 3 forårsløg
  • 1 peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk farin (kan udelades)
  • 1 lime
  • 300 g nudler
  • 200 g halloumi
  • 2 spsk olie

Til pynt

  • frisk koriander

Tilbehør fx:

  • 1 lime
  • frisk koriander
  • naan (eller andet madbrød)

Sådan gør du: 

  • Pil og pres hvidløg. Varm lidt olie op i bunden af din gryde, og rist karrypastaen et minuts tid. Tilsæt hvidløg, og giv det et minut også. Tilsæt så lidt af vandet sammen med peanutbutter, og rør rundt, til peanutbutteren er opløst. Tilsæt resten af grønsagsbouillonen og vand, og varm suppen op.
  • Bank citrongræs med skæftet af din køkkenkniv, og giv den et snit på langs (lad bunden holde sammen). Rens ingefær, og skær den i tynde skiver. Kom citrongræs og ingefær i suppen sammen med nelliker og fiskesauce. Lad det simre, så suppen tager smag af krydderierne.
  • Rens og skær champignons i tynde skiver. Rens forårsløg og snit smalt på skrå. Hak peberfrugterne i små tern. Skær squash i tynde halve skiver.
  • Tilsæt champignons i gryden, og lade det igen simre 5 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk sammen med drænede kikærter, halvdelen af forårsløgene og peberfrugttern, og varm igennem. Smag til med farin, limesaft og evt. lidt ekstra karrypasta.
  • Tilsæt nudlerne i suppen, og lad dem simre med i 5 minutter.
  • Skær halloumiosten i tern.
  • Steg halloumi i lidt olie på en godt varm pande, til den er gylden.
  • Skyl korianderen, og pil bladene af stilkene.
  • Server suppen i skåle – drys de sidste forårsløg, peberfrugttern og korianderblade over sammen med halloumiternene. Giv limebåde og brød til.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Thaisuppe med nudler – vegetarisk comfort food på no time

Der er nogle retter, der taler lige så meget til lækkersulten som til sulten – og den her thaisuppe med nudler er lige præcis sådan en. Fyldt med grønt, cremet kokosmælk, lidt spice fra rød karry og ikke mindst den uimodståelige smag af peanutbutter og lime. Den er altså nem at holde af.

Jeg laver suppen hele året – men især på de der dage, hvor jeg er lidt småtræt og helst vil ha’ noget, der både går stærkt og smager af noget. De dage hvor take-away eller supermarkedets suppe ku’ friste – men jeg vil helst selv styre, hvad der kommer i gryden. Og så har jeg næsten altid lidt rester i køleskabet, der kan ryge i.

Tro mig – den her smager også bedre end de fleste supper, du kan købe, og du har den klar på under en halv time.

Vegetarisk thaisuppe med masser af grønt

Jeg har valgt at lave opskriften vegetarisk, fordi – ja “lidt grønnere” er jo mit motto, og suppen smager forrygende og mangler intet. Halloumi-osten giver både mæthed og det der salte, sprøde element, som man normalt ville lede efter i kylling eller rejer. Du kan selvfølgelig sagtens udelade osten, hvis du vil gøre retten vegansk – så ville jeg måske tilføje lidt ekstra kikærter eller tofu i stedet.

Suppen er spækket med grøntsager – champignons, squash, peberfrugt og forårsløg – som både giver bid og farve. Og når du snitter det hele fint og smider det i undervejs, slipper du for at stå og hakke alting på én gang. Det er sådan et lille trick, jeg elsker: Opskrifter, hvor man laver maden i etaper, og hvor tingene bare passer sig selv, mens man forbereder næste trin. Mindre stress, mere zen i køkkenet, tak!

Serveringstips og tilpasninger

Du kan toppe suppen med alt fra friske korianderblade (ja, jeg er fan!) til chiliolie, ristede peanuts eller sprøde løg. Jeg serverer den tit med limebåde og lidt naan eller fladbrød til, men den kan sagtens stå alene som hovedret. Og som nævnt: Ønsker du en vegansk version, så udskift halloumien med sprød tofu eller ristede kikærter.

Vil du ha’ endnu mere grønt i? Prøv at tilsætte spinat, pak choi eller grønkål i sidste øjeblik. Det falder fint sammen og giver lidt ekstra gods i skålen.

Ingefær, peanut og lime – den magiske trio

Der er noget nær hypnotisk ved kombinationen af ingefær, peanutbutter og lime. Det søde, det syrlige, det salte og det stærke spiller bare sammen på den helt rigtige måde i den her vegetariske thaisuppe. Og så er der nudlerne – bløde, varme og mættende. Jeg bruger som regel fuldkornsnudler eller risnudler, men du kan bruge lige præcis dem, du har i skabet.

Og lad os lige snakke peanutbutter… Det er jo næsten snyd, hvor meget umamismag man får med ét enkelt glas. Jeg bruger en helt almindelig, cremet én – uden sukker – men har du kun den søde slags stående, kan det også fungere. Så skal du måske bare springe farinen over.

Suppe med det hele – også i madpakken

Det smarte ved den her thaisuppe med nudler er, at den smager mindst lige så godt i morgen. Jeg laver ofte en dobbelt portion, så der er til frokost dagen efter. Nudlerne suger selvfølgelig lidt væde, så jeg tilsætter gerne en sjat ekstra bouillon eller vand, når jeg varmer den op igen.

Er du fan af thaisuppe, har bloggen også denne her, der er lavet som en thai-tomatsuppe:

Spicy vegetarisk thaisuppe
Thaisuppen er en ægte favorit herhjemme. Den fylder kroppen med varme og magiske asiatiske smage – og den er pivnem at lave!
Gå til opskrift
Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: