Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Jeg elsker at bage hele året, men julen kan noget særligt. Det er her, jeg finder opskrifterne frem på brunkager og sigtebrød, vaniljekranse og juleboller, pebernødder og luciabrød – alle de traditionelle julesmåkager, brød og julekager.

Den bedste julesmåkage?

Når det kommer til julesmåkager, har de fleste har nok deres favoritter. Da min far levede, bagte jeg altid finskbrød til ham – helt friske den 24. Og mine forældre bagte brunkager i stakkevis sammen. Min yngste har i mange år bagt pebernødder ikke bare én gang, men i hvert fald to.

De år, hvor vi ikke er så mange til jul, bager vi lidt mindre, men brosten kommer jeg aldrig udenom. Hvis du ikke kender dem, så er det en lille honningkage – af samme dej som honninghjerter. Den får samme behandling som honninghjerterne, så den bliver blød og lidt saftig, og så overtrækker jeg den med en tyk romglasur. Dét kan noget.

Men her får du hele samlingen – både brød, forskellige typer honningkager, en skøn krans med tranebær, små søde juleboller, julebrød, æbleskiver og selvfølgelig julesmåkagerne. Jeg håber, du finder en opskrift, du får lyst til at prøve.

Rigtig god bagelyst!