Spidskålssalat med hindbær, feta – og hindbærdressing!

Har du mange hindbær i haven eller i skoven? Så brug dem i din salat - fx en frisk og spidskålssalat med hindbær. Og lækker hindbærdressing!

Selv i en tør sommer bugner vores nordjyske skov af hindbær. Det er blevet til mange hindbærmåltider – og det allerbedste er denne spidskålssalat med hindbær. Med hindbærdressing. Og med min egen hindbæreddike!

Spidskålssalat – sommer i salatskålen

Kombinationen af de søde, røde hindbær og den salte feta er en luksus, der virkelig smager af sommer. Hvis du ikke har en hindbærskov i nærheden – eller hindbær i haven – kan du selvfølgelig sagtens lave salaten med købte friske hindbær – og dressingen uden hindbæreddike. Jeg tilsatte nogle friske hindbær til dressingen, og det giver en frisk hindbærsmag i det hele.

Spidskålssalat med hindbær - sommerens bedste salat

Spidskålssalat med hindbær, feta og hindbærdressing

Forb. tid 20 minutter
Giv de første stjerner!
Hvis du har friske hindbær, får du fuld fornøjelse af dem i en hindbærsalat. De passer rigtig godt sammen med salt feta – og en hjemmelavet hindbærdressing, selvfølgelig!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til spidskålssalaten skal du bruge:

  • Ca. 400 g spidskål (gerne både rød og hvid)
  • ½ agurk
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 100 g feta
  • ½ dl mandler
  • 150 g friske fine hindbær

Til hindbærdressingen skal du bruge:

  • ½ dl hindbær
  • 1 spsk god eddike (evt. hindbæreddike)
  • ½ dl god olivenolie
  • ¼ tsk dijonsennep
  • ½ fed hvidløg
  • et nip salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Rist mandlerne på panden.
  • Snit spidskålen fint, evt. på mandolinjern. Skær agurken igennem på langs, og fjern evt. kernerne med en teske. Snit de to halve agurker i skiver. Bland spidskål og de halve agurkeskiver med spinatbladene, smuldr fetaen henover, og pynt med hindbær og ristede, groft hakkede mandler.
  • Mos de friske hindbær med en gaffel. Ryst så dressingen godt sammen i et glas med låg, og fordel del over salaten. Voilá!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Spidskålssalat med hindbær - sommerens bedste salat

Sprød. Sød. Salt. Syrlig. Og med knas

Sådan en spidskålssalat med hindbær har det hele. Sprød spidskål. Søde hindbær. Salt feta. Syrlig dressing. Og knasende ovnristede mandler på toppen. For synets skyld tilsatte jeg også nogle friske babyspinatblade. Grønt er godt for øjnene, har jeg ladet mig fortælle 😉 i hvert fald pænt.

En oplagt salat til grill. Eller til frokost

Vi serverede spidskålssalaten til en grillaften, hvor det gerne måtte være nemt. Så salaten lavede jeg på forhånd og ventede bare med at tilsætte dressingen til lige før spisetid. Tilbehør i øvrigt? Nye aspargeskartofler og vores favoritdip af græsk yoghurt, hakket frisk mynte og hvidløg.

For en salatfreak som mig er salaten også et hit til alt muligt andet. Fx til frokost, hvor jeg nok tilsætter nogle edamamebønner eller kogt quinoa, der kan mætte.

Heldigvis er der stadig mange hindbær i skoven, så det er ikke sidste gang i år, vi får spidskålssalat med hindbær. Laaaangt fra …

Tip! Lav din egen hindbæreddike

Hindbæreddike er sommer på glas – og den er supernem at lave. Du kan lave den både med købte, frosne og sankede hindbær fra skoven.

For en sikkerheds skyld har jeg kogt min hindbæreddike, da skovhindbærrene ikke nødvendigvis er klinisk rene og uden skimmel. Jeg har selvfølgelig sorteret dem først, men alligevel …

Hindbæreddike
Når sommerens hindbær er på deres højeste, kan du konservere nogle af dem og nyde dem i en hindbæreddike – fx perfekt til en hindbærdressing.
Gå til opskrift
Hindbærdressing og hindbæreddike-4

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: