Følg med her:
Spidskålssalat med hindbær, feta – og hindbærdressing!
Selv i en tør sommer bugner vores nordjyske skov af hindbær. Det er blevet til mange hindbærmåltider – og det allerbedste er denne spidskålssalat med hindbær. Med hindbærdressing. Og med min egen hindbæreddike!
Spidskålssalat – sommer i salatskålen
Kombinationen af de søde, røde hindbær og den salte feta er en luksus, der virkelig smager af sommer. Hvis du ikke har en hindbærskov i nærheden – eller hindbær i haven – kan du selvfølgelig sagtens lave salaten med købte friske hindbær – og dressingen uden hindbæreddike. Jeg tilsatte nogle friske hindbær til dressingen, og det giver en frisk hindbærsmag i det hele.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til spidskålssalaten skal du bruge:
- Ca. 400 g spidskål (gerne både rød og hvid)
- ½ agurk
- 1 håndfuld babyspinat
- 100 g feta
- ½ dl mandler
- 150 g friske fine hindbær
Til hindbærdressingen skal du bruge:
- ½ dl hindbær
- 1 spsk god eddike (evt. hindbæreddike)
- ½ dl god olivenolie
- ¼ tsk dijonsennep
- ½ fed hvidløg
- et nip salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Rist mandlerne på panden.
- Snit spidskålen fint, evt. på mandolinjern. Skær agurken igennem på langs, og fjern evt. kernerne med en teske. Snit de to halve agurker i skiver. Bland spidskål og de halve agurkeskiver med spinatbladene, smuldr fetaen henover, og pynt med hindbær og ristede, groft hakkede mandler.
- Mos de friske hindbær med en gaffel. Ryst så dressingen godt sammen i et glas med låg, og fordel del over salaten. Voilá!
Sprød. Sød. Salt. Syrlig. Og med knas
Sådan en spidskålssalat med hindbær har det hele. Sprød spidskål. Søde hindbær. Salt feta. Syrlig dressing. Og knasende ovnristede mandler på toppen. For synets skyld tilsatte jeg også nogle friske babyspinatblade. Grønt er godt for øjnene, har jeg ladet mig fortælle 😉 i hvert fald pænt.
En oplagt salat til grill. Eller til frokost
Vi serverede spidskålssalaten til en grillaften, hvor det gerne måtte være nemt. Så salaten lavede jeg på forhånd og ventede bare med at tilsætte dressingen til lige før spisetid. Tilbehør i øvrigt? Nye aspargeskartofler og vores favoritdip af græsk yoghurt, hakket frisk mynte og hvidløg.
For en salatfreak som mig er salaten også et hit til alt muligt andet. Fx til frokost, hvor jeg nok tilsætter nogle edamamebønner eller kogt quinoa, der kan mætte.
Heldigvis er der stadig mange hindbær i skoven, så det er ikke sidste gang i år, vi får spidskålssalat med hindbær. Laaaangt fra …
Tip! Lav din egen hindbæreddike
Hindbæreddike er sommer på glas – og den er supernem at lave. Du kan lave den både med købte, frosne og sankede hindbær fra skoven.
For en sikkerheds skyld har jeg kogt min hindbæreddike, da skovhindbærrene ikke nødvendigvis er klinisk rene og uden skimmel. Jeg har selvfølgelig sorteret dem først, men alligevel …