Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

En ikke helt original spansk tortilla med kartofler, asparges, parmesan og oliven - og så blev den bagt i ovnen. Nemt og lækkert!

Enhver spanier vil sikkert nægte, at min tortilla med kartofler er en ægte spansk tortilla. En original spansk tortilla skal steges på en pande, og indrømmet – jeg har aldrig fået den med asparges. Vist hellere ikke med parmesan. Men pyt, tak til Spanien for tortilla-ideen, til Aarstiderne, hvor jeg vist hentede inspirationen for nogle år siden – og til de danske kartofler! Så spansk tortilla – på dansk.

Tortilla med kartofler er en genial ret, når du har nogle kogte kartofler til overs, men her beskriver jeg fremgangsmåden, hvor du også koger kartoflerne. Hvis du har nogle kogte kartofler stående, så brug endelig dem.

Jeg har skrevet, du skal bruge 500 g asparges. Men nogle gange kommer jeg hjem med mindre bundter, og de kan altså også bruges.

Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

Spansk tortilla med kartofler og asparges

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 1 time
Giv de første stjerner!
En spansk tortilla med en twist: Italiensk parmesan. Og græske oliven. En nem aftensmad eller en god frokost.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 400 g kartofler
  • 100 g rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 500 g grønne asparges
  • 4 æg
  • 60 g parmesan
  • ½ dl let fløde (eller creme fraiche, græsk yoghurt)
  • 50 g sorte oliven
  • salt og peber
  • purløg til servering

Sådan gør du: 

  • Skur kartoflerne, og sæt dem til at koge med lidt salt, ca. 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Snit så rødløg og hvidløg fint, og svits dem i olien, til de er klare, men ikke brune.
  • Skyl aspargesene, og knæk enderne af så langt nede, du kan (så slipper du for at få det træede med – det kan du ikke vurdere med en kniv). Snit de sprøde asparges i 4-5 cm lange stykker.
  • Riv parmesanosten. Bland æg, ost og fløde/creme fraiche/yoghurt i en skål. Tilsæt salt og peber. Hæld de ristede løg i, og gi’ panden lidt olie igen, inden du smider aspargesstykkerne på og rister dem i nogle få minutter. Vend rundt i dem undervejs.
  • Skær så de kogte kartofler i mundrette tern.
  • Tag et ildfast fad (eller en tærteform), beklæd det med bagepapir, og fordel asparges og kartofler på bunden. Hæld æggeblandingen over, pynt med sorte oliven, og sæt det hele i ovnen i 18-20 minutter, til tortillaen har taget lidt lysebrun farve. Servér med friskklippet purløg. Spis!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

Tortilla med kartofler og asparges – en forårsret!

For mig er tortillaen en forårsret, fordi jeg også putter asparges i den. Når jeg kan få nye kartofler, foretrækker jeg også dem, for man kan sagtens smage forskel!

Hvis det ikke er sæson for det, så bruger du bare dem, du kan få, og så bliver den måske lidt mere original spansk. Som jeg kender spanierne, bruger de helst nogle kæmpekartofler, som de skærer i skiver.

Ser det godt ud? Ja! Var der nok til 4? Nej! Vi var to og levnede kun en smule …

Tortillaen er god med en grøn salat til (med olie-eddike-dressing) – og måske, hvis du er i det humør, noget røget laks.

Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

Gem

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: