Søde julekranse med kardemomme og appelsin

Skal det være en lille sød brødkrans til juletiden - til te, kaffe eller måske gløgg? Så bag de små julekranse med kardemomme og appelsin.

De her små søde og saftige kranse er en af de ting, min familie altid efterlyser i december. De er heldigvis nemme at bage, og alene duften af dem er umiskendeligt juleagtig.

Du kan forme kransene, som du vil

Som du kan se, lavede jeg helt enkle julekranse, hvor jeg bare trillede dejen til pølser og samlede dem. Lidt som en vaniljekrans. Men du kan også gå mere kunstnerisk til værks og flette små brød eller forme dem som små hjerter eller kringler.

Søde julekranse med kardemomme og appelsin

Julekranse med kardemomme og appelsin

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 3 timer
Samlet 3 timer 35 minutter
Giv de første stjerner!
De søde bløde julekranse med smag af appelsin og kardemomme er virkelig populære i min familie. Og nemme at bage.
Antal: 15 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 100 g smør (smeltet blidt)
  • 2 dl mælk
  • 1 appelsin (økologisk, skal og saft)
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 spsk sukker

Pynt:

  • 1 æg (sammenpisket)
  • 15 mandler
  • perlesukker

Sådan gør du: 

  • Smelt smørret blidt ved svag varme, tag det af varmen, og hæld mælken i. Riv skal af appelsinen fint, og pres saften. Smuldr gæren mælkeblandingen, og tilsæt reven skal og saft af appelsinen.
  • Hæld de tørre ingredienser i en stor skål, og bland dem med de våde. Ælt til dejen er glat, og sæt den til at hæve til dobbelt størrelse. Lunt tager det måske 1-2 timer, køligt tager det længere.
  • Del dejen i 15 stykker, og form dem efter dit hoved (eller dit hjerte). Læg dem på bagepapir, og lad dem igen hæve ca. 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl kransene med æg, drys med mandler, pensl igen, og drys til sidst med perlesukker. Bag dem ca. 15 minutter, hold godt øje. De skal være gyldne, men endelig ikke mørke.
  • Spis dem lune med smør.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Gem ekstra julekranse i fryseren

Hvis der bliver en rest, kan du sagtens fryse dem ned til en anden dag. De små julekranse kan holde sig i op til 3 måneder ved -18 grader.

Søde julekranse med kardemomme og appelsin

Andre små julebrød?

Julen varer lige til påske – og hvis butikkerne skulle bestemme, begynder den engang i oktober. Så der er en laaang sæson for julebagværk, og måske kan du nå at bage mere end én slags små julebrød. De andre kunne måske være:

Juleboller med rosiner og sukat
Bløde, søde juleboller med kardemomme, kanel og æble – og alt det fyld, du elsker. Lad julen begynde (og gerne allerede i november) 😊
Gå til opskrift
Juleboller med æble
Luciabrød – svenske luciaboller
De bløde svenske luciabrød er nemme at bage, sjove at forme – og de smager helt vidunderligt.
Gå til opskrift
Luciabrød - svenske luciaboller med safran
Julesnurrer med appelsin og marcipanremonce
Julesnurrerne er nok det allermest populære stykke bagværk, jeg har bagt til min families årlige gløgg- og pakkespilsdag. Så bag nu rigeligt.
Gå til opskrift
Julesnurrer med appelsinremonce
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: